Hip Hip Hurra !! Manta'en fylder 40 år 310716 

Den 21. juli i 1976 blev Manta'en indregistreret første gang, og de sidste 20 år har det været med Michael Kirkeby som ejer og chauffør. Dette har resulteret i en del mesterskaber og pokaler undervejs. Dagbladet Ringkøbing/Skjern bragte forleden følgende artikel om makkerparret - Manta og Kirkeby:

http://dagbladetringskjern.dk/ringkoebing/firhjulet-foedselar-fire-gange-dm-guld-og-120-pokaler

I samme anledning har Dansk Automobil Sport Union bragt følgende artikel, hvor der også er et stort billedegalleri koblet til:

https://www.facebook.com/dasurally/posts/1246796088684283Fortsat god sommer :-)

 

Sæsonstart venter lige om hjørnet

Efter en dejlig fredelig vinterpause hvor der i år overhovedet ikke er tænkt på at lave rallybil, så glæder vi os til vores sæsonstart i Lemvig, 2. påskedag den 6. april ved Mads Kjærs Mindeløb. Vel nok årets mest prestigefyldte klubrallyløb, hvor mange rallyteams vil gøre alt for at slutte helt til tops. Og nok ingen hemmelighed, at vi også denne gang har tænkt os at give fuld gas fra første meter ;-) Det ser i år ud til ca. 70 deltagere i løbet, heraf 16 i klasse 7 som er vores klasse.

Manta’en blev dog allerede fundet frem til lørdag den 14. februar, hvor vi deltog i et køreteknisk kursus med en af vores gode sponsorer ”Ringkjøbing Landbobank” på køreteknisk anlæg i Skjern. Et par heldige unge billister fik til stor glæde lov til, at prøve en tur i en rigtig rallybil med baghjulstræk, og de 45 øvrige deltagere på kurset fik set hvordan en god rallychauffør håndterer både undvigemanøvrer og slalom på bedste og hurtigste vis.

Så efter en helt perfekt test i februar, er nogle af de største problemer vi har inden mandagens vigtige løb, at få skiftet et par hjul, vasket bil og få installeret nyt intercom til de nye hjelme der er købt til denne sæson, håber vi når det ;-)

Se billeder fra Manta’ens første optræden på asfalt i år: (Foto: Henrik Olesen, Ringkøbing)

https://plus.google.com/photos/107168006216207435625/albums/6115805841619209393?banner=pwa

Håber vi ses i Lemvig 2. påskedag – vi har start nr. 65, se mere på www.loms.dk


Rallyhilsen fra

Michael og Lars

Følg os på facebook – søg på Kirkeby Motorsport
 

Manta’en på langfart – til Hjørring 160914 

Søndag den 7. september var det blevet tid til at lufte Manta’en lidt og skulle den have luft, så fik den det også på den lange tur helt til Hjørring – 3 timer op. Finaleløbet i Jysk/Fynsk mesterskab ventede forude, ikke et mesterskab vi har kørt om i år, men kunne da være sjovt at drille konkurrenterne lidt, og så især når det plejer at være et super godt motorløb de laver langt oppe mod nord. Desværre kun 29 deltagere til start – heraf 5 i klasse 7. Klubrallykørere som fravælger løbet pga. afstand går virkelig glip af en oplevelse, det er klubrally med prøver af højeste klasse, denne gang med 30 km hastighedsprøver og 62 km løb i alt :-)

Vel ankommet på dagen og udstyret med gratis rundstykker kunne vi ved gennemgang af rutebogen se, at der ventede rigtig fine hastighedsprøver på os, men også lange prøver som satte krav til samarbejdet i bilen, ikke de var svære – men store områder med mange veje og bygninger der skulle findes rundt om.

Prøve 1 var velkendt og kørt flere gange, men på trods af det var vi ved at fare vild på Hjørring materielgårds område, der skulle vist lige bankes lidt rust af fra både højre og venstre side i Manta’en, det fortsatte vi så med de næste 4 prøver indtil pausen, vi lavede ingen store fejl, men der manglede lige den her super følelse i bilen. Ved pausen var det dog ikke så galt som vi troede, 18 sek. op til nr. 1 og 2 sek. til nr. 2 i klassen, så godkendt ;-)

På løbets sidste 5 prøver efter pausen, fandt vi det gamle samarbejde frem og der kom mere fart i bilen, som også kunne ses på tiderne – men konkurrenterne fandt da godt nok også lidt mere fart på hastighedsprøverne, så vi ender dagen som nr. 3 i klasse 7 og nr. 4. generelt. Rimelig tilfredse med resultatet og med en pokal til hylden, kunne vi køre 230 km sydpå retur til det vestjyske, endnu en god motorsportsoplevelse rigere i det Nordjyske – de kan bare lave rigtig motorløb når det gælder Klubrally.

Manta’en er vist også begyndt at opføre sig lidt eksemplarisk igen, og havde ingen nykker denne gang, det håber vi fortsætter ;-) Så den dukker nok op nogle gange til ræs i løbet af efteråret, intet planlagt endnu så vi må se hvor ;-)

Følg med på facebook – søg på kirkebymotorsport, eller her på siden - se nye foto under billeder 2014.

Rallyhilsen fra Michael og Lars
 

Flot indsats af Manta'en  010614 
 
Søndag den 25. maj var Kirkeby Motorsport til start ved det lokale Landbobanken Rally Show i Ringkøbing. På dagen havde fru Kirkeby allernådigst fået lov at overtage co-driver pladsen fra Lars. Ved løbet var der kun 23 biler til start og heraf næsten halvdelen i vores klasse 5. Trist med så få deltagere til et ellers super godt godt løb, med god sprint prøve og hvor alt bare fungerede.

Men det lille deltagerantal, skulle ikke afholde Michael fra at sætte en kanontid i første heat - nr. 2 generelt, så de nyindkøbte dyre racerdæk virkede vist. Der blev de næste 3 heat matchet tider med langt bedre og nyere biler, så dagen endte med en placering som nr. 4 generelt og nr. 3 i klassen - absolut et godkendt resultat for en ældre rallybil fra 1976. Der var dagen igennem stor interesse for teamets rallybil og især det nye layout på bilen fik mange anerkendende kommentarer.

Vi ses derude i nær fremtid. Vi er nok igen i år en del af DASU (Dansk Automobil Sports Union) indslag vedr. prøv rally ved Skjern Tekniske Skole's store Le Mans arrangement den 14. juni.

Rallyhilsen fra Michael og Lars


 
Ingen drømmestart for Kirkeby Motorsport  240414 
 
2. påskedag den 21. april var vi afsted til sæsonens første rally – det traditionsrige Mads Kjærs Mindeløb i Lemvig. Der var i alt 52 biler tilmeldt og heraf 12 i klasse 7, hvor vi deltog. Løbet er kendt for rigtig gode hastighedsprøver og så tilmed med en del grus.
 
Så det var med stor forventning, vi drog afsted mandag morgen mod Lemvig og med en ”splinterny” Manta på traileren, den havde ud- og indvendig fået den helt store tur de sidste par måneder og tilmed et helt nyt layout, som vi glædede os til at vise frem for rallyfolket.
 
Vi kom sikkert gennem teknisk kontrol med den ”nye” bil, derefter minutiøs gennemgang af de gode hastighedsprøver, hvorefter der var tid til lidt snak og sjov med de andre hyggelige rallyfolk – men tror ingen var i tvivl om hvad der ventede forude i klasse 7 !. Super koncentreret klubrally når det er bedst. Der var spænding på i Manta’en inden prøve 1 og det skal der også være ;-) at vi så lige satte dagens hurtigste tid var jo perfekt. Men højt at flyve dybt at falde, vi var total klar til prøve 2, men lidt tvivl om hvad der var højre og venstre til en hurtig slalom var fatal – det kostede en yderst sjælden fejlbane for teamet og en tidstraf på 1 min og 10 sek., så var 1. pladsen væk den dag !. Nok en 25/75 fejl – men utilgivelig dårlig timing uanset hvem der bærer skyld (men min. 75 % på 2. køreren).
 
Vi blev dog enige om, at det stadig var et langt motorløb og det før er set at der kan ske ting og sager undervejs. Så vi blev enige om at holde stramt kabel og Michael fik for en gangs skyld også lov til køre lidt bredt for publikum ;-) , da topplaceringen som vi kørte efter var væk for os denne dag. Så det blev den sidste hastighedsprøve i NCC grusgraven, som vi ville satse på at sætte dagens bedste tid – prøven var også udnævnt som Super Stage hvilket ville give lidt prestige. Manta’en blev kørt på vanlig sidelæns stil på det løse underlag og der var godt flow i bilen uden de mindste fejlinformationer fra højresiden, men, men, men – så går bilen pludselig i stå kun 100 m før mål og Michael kan ikke nå at finde fejlen før max.tiden er udløbet – så på resultatlisten efter løbet må vi se os selv stående som UDGÅET – ØV !. Heldigvis ikke tit det sker at Manta’en svigter – men måske den lige ville have det sidste at sige, så den kunne blive beundret af de mange publikummer og vise hvor flot den er blevet ;-)
Det viste sig efterfølgende at være en defekt i tændingssystemet der forsagede det trælse motorsvigt. Op på hesten igen som man siger, og tillykke til Henrik Iversen og Svend Erik Hedevang med den generelle sejr – tror der kommer et par Opel’er og forsøger at spise jer næste år.
 
Næste planlagte løb for Kirkeby Motorsport er det lokale Rally Show i Ringkøbing søndag den 25. maj – nærmere info følger.

Her et lille filmklip fra sidste omgang i grusgraven før bilen gik i stå på sidste hastighedsprøve i Lemvig:
https://www.youtube.com/watch?v=o0_24Kg135E 
 
Rallyhilsen fra Michael og Lars


 
Så er det snart tid til at give den gas !  150414 

Mandag den 21. april, 2. påskedag starter vi, Michael/Lars, sæsonen med Mads Kjærs Mindeløb i Lemvig. Vel nok årets mest prestigefyldte klubrallyløb, hvor mange rallyteams vil gøre alt for at slutte helt til tops. Og nok ingen hemmelighed, at vi også har tænkt os at give fuld gas fra første meter ;-)
Pt. er vi dog ikke helt klar endnu, bilen har de sidste par måneder været total adskilt og har fået lidt nye pladedele m.m. samt ny maling og står lige nu ved Ringkøbing Skilte, hvor det sidste foliearbejde laves. Vi glæder os til at se det nye layout på bilen, og håber også jer derude syntes godt om den - billeder følger senere ;-)
 
Vores sæson i år bliver ud over vores 2 husholdningskasser, hjulpet godt på vej af følgende sponsorer:
 
Ringkjøbing Landbobank – www.landbobanken.dk
Søms A/S – www.soems.dk
Landia A/S – www.landiaworld.com
Mascot Workwear – www.mascot.dk
Lem VVS - www.lemvvs.dk
PRO Elteknik – www.proelteknik.dk
Hydro Autocenter - www.hydroautocenter.dk
Ringkøbing Skilte – www.ringkobing-skilte.dk
Autoglans Videbæk - www.autoglans.dk/page.asp?pageid=528
Dagli’ Brugsen Lem - www.daglibrugsen.dk
Vestjysk Autodele - www.vestjysk-autodele.dk

 
Følg os på Facebook – søg efter Kirkeby Motorsport – de fleste opdateringer sker jævnligt her, og er du endnu ikke medlem af gruppen så tilmeld dig.

Stor Rallyhilsen fra Kirkeby Motorsport – Vi ses snart derude ;-)
 
Michael og Lars

 
Sæsonstart for Kirkeby Motorsport 180314 
 
Så er der stille og roligt ved at ske lidt i det vestjyske ved Kirkeby Motorsport. Tiden var kommet til at den ældre Manta fra 1976 trængte til en kærlig hånd, og det har Michael så givet den. Bilen er nu til maler, så bliver spændende at se når den kommer retur igen, derefter venter lidt monteringsarbejde og påsætning af folie/reklamer ved Ringkøbing Skilte. 

Sæsonafslutning for Kirkeby Motorsport 201113 
 
Lørdag den 16. november var Michael Kirkeby/Lars Alverljung afsted til årets sidste og et af de mere vigtige løb, nemlig DASU/DM finalen i klubrally, som blev kørt i Bramming/Esbjerg området. Der var ingen tvivl om før start, at vi gerne så os selv som vindere af klasse 7 og i top 3 generelt, men jo nemt at ønske sig meget hjemmefra – der skulle jo helst lige køres et helt fejlfrit rally inden vi kom til mål.
 
Vi havde før start som noget nyt mulighed for, at køre alle prøver igennem og det gik fint med autotrailer og rallybil på krogen ;-) Så nu var vi vel forberedt til løbet - troede vi, men det gik næsten galt allerede, da vi skulle tage første vinkelsving på prøve 1 – som kom lidt før forventet og fotograf Allan Post fik så lige lidt ekstra motion. Men derefter gik det perfekt, super samarbejde i bilen og en ret tændt Kirkeby bag rattet. Ved pausen efter 6 prøver var vi godt i front i klasse 7, men stod helt lige generelt med Thor Jensen/Kim Mathiesen i Toyota Starlet fra klasse 5.
 
Det fik vist lige Kirkeby i et højere gear, da det pludselig lugtede af guld. Sjældent er Manta’en kørt så flot og jævnt og alle cm vej blev brugt uden at ramme noget, så der blev spist sekunder på de sidste 5 prøver. Ved mål vidste vi godt det ville være rigtig tæt, så derfor ganske rart da vi erfarede at vi vandt løbet generelt med kun 4 sekunder. Men sjovt at se en lille Toyota Starlet køre lige op med en stor Opel Manta og omvendt, men kræver selvfølgelig også lidt rutine fra de 2 bag rattet ;-)
 
Det endte med en super sæsonafslutning for os, som samlet vinder af Jysk/Fynsk klubrally i klasse 7 og DASU/DM klubrally i klasse 7 og vinder generelt af DASU/DM finalen, så nu kan vi godt gå i vinterhi og se om der skal ske noget i 2014 ;-)
 
Her efter årets sidste løb, vil vi fra Kirkeby Motorsport også gerne sige Stor Tak til ALLE officials, løbsledere, m.m. (ingen nævnt ingen glemt) Men TAK for jeres indsats i årets løb, uden jer ingen motorløb !! Men ser ud til I har det lige så sjovt rundt i klubberne med planlægning, passe prøver m.m., som vi har det i rallybilen - det fornemmer vi i hvert fald - TAK !
 
Følg os på Facebook – søg efter Kirkeby Motorsport – de fleste opdateringer sker jævnligt her, og er du endnu ikke medlem af gruppen så tilmeld dig.

Stor Rallyhilsen fra Kirkeby Motorsport og TAK for sæson 2013.

 
Aftenrally Randers 201013 
 
Lørdag den 19. oktober var det tid til aften- og mørkerally i Randers, også tællende til Speed Nord mesterskabet. Et løb vi glædede os til, da det altid er specielt at køre rally i mørke og alle lygter var også monteret på bilen som kan ses på billedet herunder.
Efter gennemgang af rutebogen kunne vi se, at det var superfine hastighedsprøver de havde fundet frem i Randers, og med start kl. 17 var det begrænset hvor mange prøver vi nåede at køre i dagslys. Vi kom godt fra start på de første prøver, men på prøve 3 skulle Manta'en lige vise hvem der bestemmer mest i teamet - den gik i stå lige efter start ! Michael var dog hurtigt i motorrummet og fik fundet fejlen, men vi taber ca. 50 sek.
Der er dog 10 prøver tilbage så stadig et langt motorløb til at hente det tabte. På prøve 6 var vi lige en tur ude under afspærringen, og en tur i bakgear, vist noget 2. køreren desværre må tage på sin kappe. Men derfra så gik det super godt, med stort set hurtigste tider på de resterende hastighedsprøver og godt samarbejde i bilen. Desværre så rakte anstrengelserne kun til en 4. plads i klassen og 5. generelt. Så det strømsvigt blev dyrt - det kunne have endt med en generel 1. plads, men hvis og hvis - charmen ved motorløb er jo at man skal helt i mål og helst uden problemer undervejs ;-)

Michael & Lars


Jysk/Fynske mestre 2013 131013
 
Søndag den 6. oktober var teamet på en lille udflugt til Assens på fyn, hvor finalen i jysk/fynsk mesterskab i klubrally skulle køres. Et mesterskab vi ikke har kørt efter i år, men div. resultater m.m. gjorde, at vi alligevel lå helt i front med 2 andre mandskaber, så vi blev enige om, at vi da vist hellere måtte deltage. Super gode hastighedsprøver de havde fundet frem på Fyn og de passede perfekt til Manta'en, og ved pause var vi i front i klasse 7, dog skarpt forfulgt af en Peugeot 206 med Per og Jack som kun var 3 sekunder bagud. Så Michael blev enig med sig selv om at stramme speederkablet lidt på de sidste 5 prøver, og det lykkedes på bedste vis, så vi fik lavet lidt mere afstand og endte med at vinde klasse 7 med 21 sekunder, hvilket også gav den samlede sejr i det jysk/fynske mesterskab.
Så et godt tilfreds team der kunne trille tilbage til det vestjyske igen, nu venter der 5. afdeling af Speed Nord mesterskabet i Randers den 19. oktober. Et aftenløb hvor der bliver behov for ekstra lys for at finde vej, men vi er klar og ser frem til at forbedre vores 2. plads i det samlede klassement i kl. 7.
  

 
Sæson update fra Kirkeby Motorsport 260913
 
Siden sidste opdatering som daterer sig tilbage til den 6. maj, så har Manta’en og teamet været afsted til forskellige arrangementer. Kort referat følger her. Følg også teamet på Facebook – søg efter Kirkeby Motorsport – de fleste opdateringer sker jævnligt her, og er du ikke medlem af gruppen så tilmeld dig.
 
Lørdag 22. juni:
Vi var en del af det store omrejsende DASU Metal Rally projekt, som denne lørdag var landet på Skjern Tekniske Skole, samtidig med et stort Le Mans Event. Vi passede hastighedsprøve sammen med den lokale motorklub ROMK og gav lidt opvisning med Manta’en – en super god dag.
 
Lørdag 28. juli:
Teamet var inviteret til et stort kræmmermarked i det vestjyske for at udstille rallybilen, stor interesse og heldigvis kom der ikke nogle acceptable bud på den ;-)
 
Lørdag 10. august:
Michael – teamets chauffør blev nærmest headhuntet til en opgave bag et helt nyt rat. Mini Le Mans på havetraktor, 2,4 timer – jo, jo ;-) Michael sprang til og gjorde en god indsats, dog måtte materiellet give op godt 15 min før tid. Men viste dog undervejs, at han også kan køre sideways på en havetraktor.
 
Søndag 15. september:
Så var det tid for det lokale rally i Ringkøbing – Landbobanken Rally Show. Michaels kone Iben (Fru Kirkeby) fik nådigst lov til at overtage 2. kører pladsen denne dag. Der blev givet gas og kørt lidt bredt til glæde for de fremmødte publikummer, så samlet blev det til en generel 8. plads og nr. 5 i den hårde klasse 3. En super dag i det lokale område og med vores klub som arrangør (ROMK).

 

Onboard video inside: http://www.youtube.com/watch?v=QujxZV2rM4g
 

Onboard video outside: https://www.youtube.com/watch?v=bA55x8ZMTWg
 
Søndag 22. september:
Tid til at afprøve samarbejdet indenfor klubrally igen, sidst var den 5. maj i Padborg. Nu var det et løb i Ikast/Herning med 41 km hastighedsprøver tællende til Speed Nord mesterskabet. Trods en længere løbspause, så fandt vi hurtigt rytmen igen – på prøve 3 tabte Manta’en desværre pusten, og måtte skubbes i mål. Vand i tændingssystemet efter et møde med et stort vandhul på prøve 1 var vist årsagen. Tæt på vi havde givet op kom der liv i bilen igen, og så var det bare med at indhente den tabte tid på ruten og det lykkedes. Men ved pause og 25 sek. op, det var umuligt, men forsøget blev gjort med fuld gas og ved mål var vi bagud med 9 sek. – så en godkendt 2. plads i klasse 7 og nr. 3 generelt.
 
Næste gang teamet er til start er ved Jysk/Fynsk finale i klubrally i Assens den 6. oktober – 3 hold kæmper om førstepladsen denne dag, og vi er et af dem ;-)
 
Nyt følger…
 
Michael Kirkeby og Lars Alverljung
www.kirkebymotorsport.dk
 

Tæt fight i klasse 7 ved JFM 3 i Padborg 060513
 
Søndag den 5. maj gik turen for Michael, Lars og Manta’en til Padborg, hvor 3. afdeling af det jysk/fynske mesterskab i klubrally skulle køres – 36 biler til start og 6 i klasse 7, hvor vi hører til. 4 hastighedsprøver skulle køres 3 gange hver.
 
Tidligt afsted søndag fra Ringkøbing og så 220 km sydpå, for 14 dage siden var det 300 km nordpå, jo jo vi får set hele jylland. Og for nok første gang, så vi ikke en eneste rallybil på trailer undervejs til et motorløb – så vi tjekkede lige om det var den rigtige dato ;-)
 
Men ankomst i god tid og vi fik sagt mojn til de hyggelige folk fra løbsledelsen - Kedde og Heine (Preben Johansen og Allan Dumstrei) ;-) Som så var tæt på at udelukke bilen i teknisk kontrol, da de mente den var blevet alt for gammel til rally – men den er kun 37 år og super velholdt, - men vi kommenterede jo heller ikke den anden vej ;-) !!.
 
Så fik vi udleveret rutebogen og prøveskitser, Michael fik allerede lange – arme af bare at se dem i gennem, pyha alle de kegler de havde fået tegnet ind. Men de må jo have været ude at låne kegler fra flere andre klubber ;-). Og rækkefølgen som ruten skulle køres i var der også arbejde i, især til en halvsyg co-driver næsten uden stemme i Manta’en. Absolut ikke et løb, som det vi kørte sidst for 2 år siden vi var her, nu var det lige pludselig gået 6-7 år yderligere tilbage, hvor det var rigtig kegleræs at køre klubrally i Padborg.
 
Men vi giver ikke op så let, så på trods af det absolut ikke var hastighedsprøver til den store Manta, var vi enige om at give den gas fra start, og så undgå at vælte nogle af alle de mange strafgivende kegler der var stillet op. Det gik perfekt på de første 4 prøver, der var dog en enkelt fejl på prøve 4, hvor vi lige tog en unødig 360 gr. vending om en kegle før mål – men tilskuerne kunne vist li’ at se Manta’en sideway’s ;-)
Så bagud med 4 sek. ved første pause til Per og Jack i 206 RC, som jo kører i en lille bil der vel snart er 1 m kortere end Manta’en ;-) Så på sektion 2 skulle kablet strammes og det gik perfekt på de første 3 prøver, hvor der var fint flow i bilen og vi fik hentet tilpas med sekunder til at ligge nr. 1 i klassen. Så ventede der lige prøve 8 ved Tolden i Padborg, hvor det gik fint, indtil Michael heldigvis spurgte om det var rigtigt det som co-driveren sagde – og indrømmet der var blackout i højresædet, så Michael kørte sidste 3/4 del af prøven selv – super at vi så kun tabte 7 sekunder. Selv de bedste kan tabe tråden ;-)
Så før sektion 3 i løbet var vi bagud med 5 sek. til Per og Jack, de blev allerede hentet på prøve 9 med en super tændt Kirkeby bag rattet, kørte lige op på prøve 10, en overbremsning til en slalom koster 2 på prøve 11 og så ventede skæbneprøven ”Tolden” desværre igen. Vi gennemgik prøven for 3. gang denne dag og nu skulle det være, vi kom også fint fra start, co-driveren skulle ikke lave mere l… på den prøve i dag, men pludselig tager manta’en en helt forkert retning, i forhold til hvad der er givet besked på, så med co-driverens beskedne stemme måtte der råbes højt for at komme på ret kurs igen. Den prøve ved Tolden i Padborg bliver nok ALDRIG en prøve for de 2 i Manta’en, 3 fejl på en dag og så er den for 2 år siden kørt på samme måde med tilsvarende fejl – vi MÅ simpelthen være ALT for kloge til at have gennemskuet nemheden i den ;-)
 
Vi ender som nr. 2 i klasse 7 med 3 sek. op til Per og Jack Christiansen, Silkeborg i 206 RC, så tillykke med 1. pladsen og tak til alle konkurrenter i alle klasser for en rigtig hyggelig dag. Og tillykke til Thor/Kim i den lynhurtige Toyota Starlet med generelsejren – flot kørt på alle de små Starlet prøver ;-)
 
Vi fra Kirkeby Motorsport håber, at alle deltagere i klubrally i år vil hjælpe med at få nogle flere deltagere til start i nogle af årets sidste klubrallyløb – Metal rally/DASU arrangementer har vel tidligere år vist, at der er grundlag for at samle mere end de 36 hold der var i Padborg, ved ikke hvordan det er på Sjælland ?. Så må vi gøre det attraktivt for løbsarrangørerne og hjælpe med at skaffe deltagere og ikke mindst hjælpe med at forhindre en lidt for tung højre fod blandt nye billister.! Målet er vel vi gerne skal op på de 50-60 deltagere der var for år tilbage. Det er jo intet krav, at man fra start skal konkurrere i klasse 7 med hverken Opel Manta og 206RC, eller en kvik Starlet i klasse 5, som jo er tæt på rigtige rallybiler. Man kan jo starte i en ganske almindelig bil, og have det lige så sjovt som os andre, der er jo ingen krav til bilen, andet end en pulverslukker og 2 styrthjelme – og så lige et klubrallykursus i en motorklub. Så er man klar til start og kan få lært sin bil at kende med fuld gas. Sæt i gang derude ;-)
 
Vi ses senere i år på rallyprøverne.
 
Med rally hilsen
 
Michael Kirkeby og Lars Alverljung
lars@romk.dk 

 
Så er sæson 2013 startet  010513
 
Efter en forholdsvis rolig rallysæson i 2012, så er Kirkeby Motorsport med Michael og Lars og den ældre Opel Manta I200 nu på banen igen.
 
Årets første test var i Lemvig ved det traditionsrige ”Mads Kjærs Mindeløb”, som altid er blevet afviklet 2. påskedag. Så det var spændende om vi stadig kunne finde ud af det – men det gik perfekt fra første meter på prøve 1, super flow i bilen og dagens hurtigste tid, så var vi igang ;-)   
De næste 3 hastighedsprøver gik også perfekt, så der var god stemning i bilen på trods af den længere løbspause. Skæbnen ville dog, at vi ved start på prøve 5 knækker højre trækaksel og så var det løb kørt – ærgerligt når vi efterfølgende kunne se at vi på det tidspunkt førte løbet generelt med godt 20 sek. til nr. 2. Sådan er motorsport desværre også, så vi må op på hesten igen. Men tillykke til vinderne, Harald Søndergaard og Sabine Rosenlund i Subaru Impreza.
 
Efterfølgende tog vi så chancen og tilmeldte os et løb i Yokohama mesterskabet i Varde weekenden efter, men det var nok lige optimistisk nok, da skaden fra Lemvig endte med at hele bagtøjet skulle skilles ad, så der måtte vi desværre melde afbud.
 
Næste løb blev så 2. afdeling af det jysk/fynske mesterskab i klubrally, der blev kørt i Hjørring søndag den 21. april. Både mandskab og bil var klar til start på trods af den lange køretur til det nordjyske. Det gik perfekt fra starten af og vi fik indtil da hurtigste tid på de første fem prøver, dog med visheden om at der også var hurtige kørere bagved os på startlisten.
Det fandt vi så ud af ved pausen, hvor vi var kørt 21 sekunder agterud af den lokale kører – Kenneth Thomsen i Kadett GTE 16V. Selvom det ville være svært var planen at indhente de manglende sekunder på de sidste 4 prøver – der blev givet absolut fuld gas og vi fik rigtig gode tider. Blot for at finde ud af ved mål, at vores nærmeste konkurrent desværre var udgået med defekt bagtøj på hastighedsprøve 7. Sådan kan det gå i motorløb, hvilket vi jo selv har prøvet, så resultatet for dagen blev at vi vandt løbet generelt og vandt klasse 7, så det endte med at blive en perfekt dag i det nordjyske med super gode hastighedsprøver.
 
Nu venter der så et nyt udfordrende løb i Padborg - søndag den 5. maj, hvor 3. afdeling af jysk/fynsk mesterskab i klubrally afholdes. 36 biler til start og 6 i klasse 7. Som sædvanlig satser vi på fuld gas fra start ;-)
 
Rally hilsen
 
Michael Kirkeby og Lars Alverljung

 
 

 

Kirkeby Motorsport til glatførekursus 021012

I samarbejde med Ringkjøbing Landbobank havde vi Manta’en med til bankens glatførekursus for bankens unge kunder mellem 18-25 år. Stedet var Skjern Køretekniske anlæg lørdag den 29. september kl. 9-12. Der var udloddet 2 køreture i rallybilen blandt deltagerne.
 
Efter de 2 hold havde haft dels teori og praktik på banen, var det tid til at finde vinderne der skulle have en køretur i Rally Manta’en. De 2 bedste i teoriprøven fik lov at prøve en tur i en rigtig rallybil, og det vakte vist stor glæde ved de 2 heldige. Michael gav lidt gas rundt på banen og til sidst med lidt sidelæns kørsel og hjulspin – tror glatføre-eleverne fandt ud af det ikke er så let endda at køre bil. Desværre så eleverne ikke, da Michael helt til sidst på dagen blev udfordret af kørelærerne til at vende i ”hullet” – smal vej og med stejl hældning i kravlegården. Det kunne han da godt lød svaret fra Michael – og få minutter senere var opgaven fuldført med perfekt håndbremsevending i ”hullet” og tilsvarende stor respekt fra kørelærerne. Dette afsluttede en god dag i Skjern, hvor vi fik vist rallyteamet frem på bedste vis.

Billeder kan ses her: https://plus.google.com/107168006216207435625#photos/107168006216207435625/albums/5793616915045324673Filmklip kan ses her:
https://www.youtube.com/watch?v=fjY1VyV_f7I&feature=plcp 


 

Så har Manta'en også kørt Speedway 050912

Efter en længere pause så blev det tid til at lufte Rally Manta'en igen - og tilmed på en Speedway bane ;-) I forbindelse med DM finalen i Speedway i Outrup fredag den 31/8 var vi inviteret til at deltage i et "Race of Champions" mod 7 andre rallybiler, hvor vi skulle køre lige efter Speedwayfinalen. Et super arrangement, hvor alle rallybiler til stor interesse blev udstillet om eftermiddagen, og lidt senere deltog vi i lidt opvarmningskørsel midtvejs i Speedwayfinalen. Så det var med lidt spænding da der blev taget hul på selve "Race of Champions" delen lige efter DM finalen i Speedway. Men Michael fandt sig ret hurtigt til rette på Speedway banen, hvor 2 biler skulle dyste ad gangen, og Michael leverede en superflot opvisning i hvordan der skal køres baghjulstræk på løst underlag. Så efter 6 heat kunne vi kåres som samlede vindere foran de tilbageværende ca. 4000 tilskuere - mon ikke det skal prøves igen hvis muligheden opstår :-)


Årets første løb i 2012 er blevet kørt 120412
 

Så blev det tid til at lufte Manta’en for første gang i år. Og det skete ved Mads Kjærs Mindeløb i Lemvig 2. påskedag. Forud var gået nogle dage med eftersyn og klargøring af bilen, og en lille testkørsel viste at alt stadig fungerede perfekt på den ældre rallybil fra 1976. Der var dog lidt forhåbninger om, at vinterpausen skulle bruges til lidt ny lak på rallybilen, men tiden forsvandt fra os af forskellige årsager – men hvis bare alt virker mekanisk, så må det andet komme senere.
 
Som forsvarende mestre ved løbet i Lemvig, var der et vist pres på os fra start, men trods det var første løb i år, så fandt vi lynhurtig rytmen i bilen igen. Det viste sig også ved pausen efter 5 hastighedsprøver, hvor vi førte med hhv. 1 og 4 sek. til nr. 2 og 3 – så som forventet ville det igen i år blive en rigtig tæt kamp på sekunder.
Skæbnen ville så at Manta’en på hastighedsprøve 6 efter kun 50 m gik helt i stå. Michael var lynhurtig i motorrummet og efter kort tid fandt han ud af det var en sikring inde i bilen der var sprunget, men det kostede et tidstab på ca. 1 min og 20 sek. før vi var kørende igen - dog havde vi ved mål stadig 9 sek. op til max.tiden på prøven ;-). Generalsejren vidste vi var væk i år, så til Michaels store glæde var der nu tid til, at køre lidt bredt for publikum på de sidste 3 prøver – og noget overraskende lykkedes det os at køre en 3. plads hjem, trods det store tidstab på prøve 6. Men super hyggelig dag i Lemvig trods alt, og herfra stort tillykke til Michael og Lise Buchvaldt fra Kolding med sejren og de store pokaler. Vi kommer tilbage næste år ;-)
 
Hvilke løb der ellers skal køres i år, er ikke planlagt endnu – da det bliver lidt en ”hyggesæson” for os. Vi har valgt ikke at køre efter nogle mesterskaber, og efter 5 JFM Guld i træk, må det vel også være fair nok at lade nogle andre komme til ;-)
 
Men Manta’en skal nok blive luftet i løbet af rallysæsonen 2012, så må vi se hvor det sker. Men vi ses derude.
 
Rally hilsen fra
Michael Kirkeby og Lars Alverljung 
 

 
Sæson 2012 startede med at sende Manta'en på weekendophold 080112

I teamet fik vi et godt tilbud om at Manta'en kunne få et weekendophold og blande sig frit blandt de helt unge frække Opel modeller, så den blev kørt til Opel i Brande torsdag den 5. januar. Her skulle den være en del af Opel's store Nytårs Åbent Hus, og ved BMC Auto A/S i Brande fik den plads helt i front blandt alle de mange flotte og lækre Opel nyheder - det kunne den pæne gamle Opel rallybil godt li' trods en aldersforskel på 35 år ;-)

Et velbesøgt åbent hus - hvor der weekenden igennem blev kigget en del på den 35 år gamle rallybil, som pludselig var placeret blandt alle de nye Opel modeller. Og Manta udgaven er jo nok en model som man skal være lidt oppe i årene for at huske efterhånden ;-) Men der blev nikket genkendende til modellen fra mange besøgende - og de unge skulle lige se hvad det var for en lille lav bil der stod der - side om side med den nye Opel Astra GPC som jo var kæmpe stor ved siden af. Jo jo, der er sket meget med Opel på 35 år.... ;-)

Tak til Opel Brande / BMC Auto A/S for en god weekend.
http://www.bmcauto.dk

Mvh. Kirkeby Motorsport


 
Perfekt sæson 2011 for Kirkeby 181211

Her hvor året 2011 begynder at rinde ud, så kan Manta’en med Michael og Lars om bord se tilbage på et fantastisk rally år. På trods af en helt utrolig tæt kamp hele sæsonen igennem, så lykkedes det med lidt held og stort set perfekt og fejlfri kørsel at vinde de 3 ting, der stod helt øverst på ønskesedlen ved sæsonstart, og det endte således:


- GULD ved Jysk/Fynsk mesterskab i klubrally, klasse 7
- GULD ved DASU/DM finalen i klubrally, klasse 7 og Generel vinder
- Vinder af det traditionsrige Mads Kjærs Mindeløb, Lemvig
- SØLV ved Speed Nord mesterskab i klubrally, klasse 7

 
Men det stod absolut ikke i nogen drejebog, hvordan det skulle lykkedes for os at vinde JFM – det var en historie, hvor der blev skrevet et nyt afsnit efter hvert løb, og ikke altid til vores fordel. Efter vi udgik ved JFM 4 løbet på Fyn med teknisk defekt, for første gang i de 5 år hvor Lars har været med som 2. kører, da så det meget skidt ud med at genvinde mesterskabet – der var pludselig mange point op til 1. pladsen. Men et for os godt resultat ved 5. afdeling gjorde igen, at vi var oppe på á point med den førende i mesterskabet, så der var lagt op til et brag af et finaleløb – bedste team på dagen ville blive mester.
Og der blev givet fuld gas ved JFM finalen - inden de sidste 2 prøver førte vi kun med 2 sek., men desværre måtte nærmeste konkurrent udgå med defekt gearkasse på dette tidspunkt. Havde været sjovt at kæmpe på lige vilkår helt til mål, når det nu havde været så tæt hele sæsonen – sejren i JFM kunne nemt være endt inden for +/- 1 sek, vi trak dog heldigvis det længste strå ;-)
 
DASU finalen i Hjørring var igen et nervepirrende opgør – godt nok er det ”kun” klubrally der køres, men der er bare så meget spænding på i toppen af klasse 7 i det jyske. Efter at være bagud med 10 sek. ved pausen, så blev alt satset i sidste halvdel af løbet, men med hurtig og fejlfri kørsel fra os og lidt fejl fra konkurrenterne, så endte vi igen på det sted, hvor vi har det bedst med at være – helt på toppen ;-)  
 
Året bød også på et par ”rigtige” rallyløb, hvor vi havde fået en af de vigtige opgaver som forkører. Første indsats var i Tønder ved DM i minirally som blev kørt på grus i september – super. I oktober var vi en del af DM Finalen til rally som blev kørt i Herning, også som forkører. Perfekt arrangement, hvor vi fandt ud af hvad der kræves for at køre et helt DM rally, vi kørte ca. 125 km hastighedsprøver og godt 300 km transport etape og var på fra kl. 07 – 17 – lang arbejdsdag – men vi kan jo lide det, når der er mulighed for at give lidt gas ;-)
 
Efter at vi nu med succes har afsluttet vores 5. rallysæson sammen, var det sjovt lige at lave en lille statistik over hvad der er sket gennem årene:
  • 58 løb er kørt – 56 fuldført
  • Af de 58 løb er de 50 klubrally.
  • Udgået 2 gange i klubrally: 1 pga. afkørsel og 1 pga. teknisk defekt.
  • 50 klubrally svarer til ca. 600 hastighedsprøver.
  • Kun 1 fejlbane (Allerførste prøve i 2009 og med kun en kegle at vende om – det kunne vi så ikke lige finde ud af at gøre rigtigt – MEGET pinligt !!! )
  • Væltede strafkegler er under 10 stk.
  • Håndbremsevendinger: mindst 3000 og nok mange flere.
  • Pokaler: 28 stk. 1. pladser, 16 stk. 2. pladser, 2 stk. 3. pladser
Manta’en er nu for en stund kørt i vinterhi, men bliver fundet frem igen først i det nye år, da den efterhånden trænger til en lille ”overhaling”. Hvad der skal køres i 2012 er ikke planlagt endnu, men vi ses helt sikkert ude på hastighedsprøverne et sted…

Her er et par onboard filmklip med Manta'en fra rally show 2011 i Ringkøbing. 

http://www.youtube.com/watch?v=IGOI6ToPYPI
http://www.youtube.com/watch?v=ptZaxkBfW2k


Og en lille film fra DM rally i Herning:
http://www.youtube.com/watch?v=FJqaH7ILewIGlædelig Jul og Godt Nytår
 
Mvh. Michael Kirkeby og Lars Alverljung 
 

 
Super sæsonafslutning ved DASU/DM finalen 2011 131111

Lørdag den 12. november meget tidligt morgen gik turen mod Hjørring til årets sidste løb – DASU finalen, også kendt som det uofficielle DM. Et motorløb hvor der i alle klasser er stor prestige i at ende på podiet til sidst. 52 biler var tilmeldt løbet – heraf 6 i klasse 7, hvor det var de velkendte jyske modstandere fra hele sæsonen vi skulle kæmpe med endnu gang – desværre var der ingen sjællændere at finde i klassen i år.
 
Men som sædvanlig så vi frem til at køre klubrally i det nordjyske, hvor der altid er styr på det når Dorthe, Brian og Co. giver sig i kast med at lave motorløb. Efter en grundig teknisk kontrol, fik vi udleveret rutebog med prøveskitser og vi blev ikke skuffede da de blev gennemgået. Igen var der tænkt på hastighedsprøver for alle biltyper kombineret med, at co-driveren også skal være skarp undervejs. 12 hastighedsprøver fordelt på 9 prøveområder – i alt 30 km ræs med fuld gas ;-)
 
kl. 11:41 går det løs for Manta’en og efter at være præsenteret på startrampen i Hjørrings gågade venter prøve 1, som bliver kørt næsten perfekt – dog til tider meget pulikumsvenligt pga. kolde bagdæk ;-). 2:46 bliver tiden – 1 sek. tabt til den lokale helt Kenneth Thomsen i Opel Kadett. På prøve 2 som er en lille snæver prøve på et parkeringsområde, skal Michael lige se om ikke han kan vælte sæsonens første kegle – det lykkedes fint for ham og tidsstraf på 5 sek., det var han ikke helt tilfreds med. Men stadig langt motorløb forude, hvor alt kan ske – men vi er nu presset til at køre optimalt, hvis de 5 sek. skal hentes. At vi så har lidt svært ved at orientere os på en hastighedsprøve ved Hjørring Varmeværk gør det ikke bedre +4 sek. tabt, så ved pausen er vi nr. 2 bagud med 10 sek. og med føring på 4 sek. til Lars Hoffmann i klasse 7 – tæt som altid.
 
Efter en times pause med bl.a. hyggelig snak med de andre klasse 7 konkurrenter, bliver det alvor igen. Det er det der er så perfekt ved klubrally, at vi har det hyggeligt før, midtvejs og efter løbet, men når stopuret tæller så bliver der kørt motorløb på ret højt plan.
 
6 prøver ventede efter pausen, 3 gengangere og 3 nye prøver. Vi var nu kommet til at starte først i klassen, så vi havde ikke længere Kenneth’s tid at køre efter, men også ligegyldigt, da det skulle være max. attack hvis vi skulle hente de sekunder vi manglede, og stadig skulle holde Lars Hoffmann bagved. Samarbejdet i bilen på de sidste 6 prøver fungerede helt perfekt - der var lige en fælles opgave der skulle løses her. Så der blev kørt helt til grænsen af, hvad der er muligt i klubrally uden at ryge af vejen, og så måtte vi jo se ved mål hvilket resultat det kunne ende med.    
 
Vi fandt ved mål ud af, at vi godt kunne have slappet lidt af, da både Kenneth Thomsen og Lars Hoffmann havde haft lidt besvær med, at finde den rigtige vej på et par prøver og dermed tabt værdifulde sekunder. Så med stabil og næsten fejlfri kørsel lykkedes det os, at vinde DASU guldmedaljer i klasse 7 med 22 sek. ned til Kenneth Thomsen og vi vandt også DASU finalen generelt med 5 sek. til nr. 2. Så en helt perfekt sæsonafslutning for Kirkeby Motorsport, som vist godt kan tillade at kalde sig ”Danmarksmestre i klubrally 2011”.
 
Tusind tak til Hjørring Automobilsports Klub for en utrolig veltilrettelagt finale, med kanon gode prøver, perfekt tidsplan, fine lokaliteter og en flot præmiefest.
 
Og tak til konkurrenter/venner i klasse 7 for en super JFM sæson, med helt utroligt tætte sekunddyster, hvor vi har set flere gange at der bare ikke er plads til at lave den mindste lille fejl.
 
Efter en flot sæson bliver Manta’en nu kørt i vinterhi, men mon ikke vi ses ude på hastighedsprøverne igen i 2012.

Til dem der endnu ikke har set mantafilmen fra DM 6 er den her:

http://www.youtube.com/watch?v=FJqaH7ILewI&feature=player_embedded 

Rally hilsen fra
 
Michael Kirkeby og Lars Alverljung  
Trætte, men tilfredse manta kørere over målstregen ved DM 6

 

Rally forkører ved DM finalen 29/10-11 021111
Da vi fik tilbuddet fra Ikast Motor Klub om, at være forkører ved DM rally finalen i Herning den 29. oktober var vi ikke længe om at sige ja tak ;-) Vi fik endda lov at være forkører nr. 0 – dem som kører med tæt på fuld gas lige før DM feltet kommer på rallyprøverne. I vores opgaveplan, stod at vi bl.a. skulle varme publikum op, men samtidig skulle vi også sammen med de 2 andre forkørere sikre, at alt fungerede perfekt på rallyprøverne med tidskontroller, tidstagning m.m. samt at publikum ikke stod uden for de opsatte afspærringer.  
 
Selvom det var nemt at sige ja, vidste vi godt at en større investering i nye køredragter passende til DM Rally ventede forude. Et beløb der ikke lå lige for i år, men en venlig henvendelse til nogle sponsorer gav alligevel en effekt, så tusind tak for det. Ny komplet kørerudrustning blev derefter indkøbt til 1. og 2. kører og var så i brug ved lørdagens DM finale for første gang.
 
At vi var kommet ud at lege med de helt store drenge i dansk rally var nemt at se - indendørs service i messecenter Herning sammen med udstillingen ”Biler for alle” – indendørs tidskontrol i en anden hal, både til og fra service, virkelig et super flot arrangement, som vi fik lov at være en del af denne lørdag – og med rigtig mange tilskuere både ved messecentret og ude på hastighedsprøverne.
 
Men da vi jo ”kun” deltog som forkører havde vi fra løbsledelsen fået et godt råd om at låne os til noter. Så med en venlig forespørgsel til det sydsjællandske rallyteam ”Larsenmotorsport & Kvick” fik vi allerede før løbet en positiv tilbagemelding – så Jeannette Kvick og Lars fik kapret en kopimaskine fredag aften og fik kopieret noter – Tusind tak for det !. Der blev så senere lige efterfølgende brugt lidt tid på at tjekke noterne med prøveskitserne – det så fint ud.
 
Da vi kører på et lidt lavere plan, så havde vi jo ikke 5 sæt dæk med til start, og det var med lidt spænding vi kørte mod Herning meget tidligt lørdag morgen – det så noget fugtigt og tåget ud og meget koldt – bilen stod allerede på 15” gadeslicks. Ikke det bedste valg blev det besluttet – så de 16” intermediate vi havde med som plan B blev monteret, så vi var sikre på at stå nogenlunde fast !
 
Vi starter på prøve 1 omkring kl. 8 – det er ved at blive lyst, og med meget fugtigt og glat underlag. Der er lidt spænding før start, da vi jo skal stole fuldstændigt på vores ”lånte” noter – men vi er enige om at køre med passende margin, og det skal vi jo alligevel, da et af kravene til en forkører bil også er, at den skal komme helt til mål. Efter de første 3-4 sving stoler vi dog fuldt ud på noterne og da vi først på prøven kommer til et højre vinkelsving, som vi tager sidelæns foran masser af publikum og vildt mange fotoblitz, så tænker man altså lige - velkommen til DM rally ;-)
 
Der kommer på de efterfølgende prøver hurtigt godt flow i bilen mellem chauffør og co-driver, og det blev kun bedre og bedre i løbet af dagen. At arrangørerne også havde gjort deres forarbejde rigtig godt, viser sig da vi ikke oplever nogle problemer overhovedet gennem hele dagen.
Eneste store service vi havde var at skifte til andre hjul midtvejs, da vejene tørrede op og så selvfølgelig påfylde benzin ved hvert service – den er lidt tørstig den gamle manta ;-).
 
Så efter en lang og hård ”arbejdsdag” i bilen var det et veltilfreds rallyteam, der kunne køre over målrampen lidt før kl. 17, velvidende at det vist også var lykkedes at underholde publikum i løbet af dagen med lidt bred kørestil ;-)
 
Nu skal Manta’en have et grundigt service eftersyn og så skal der køres DM finale i klubrally i Hjørring lørdag den 12. november – et løb hvor vi håber at kunne blande os helt i toppen, men det ved vi der også er flere der har plan om.

 

Rallyhilsen fra Michael & Lars 
 

Der er opdateret med nye billeder i galleriet og så er der et lille filmklip tilegnet Manta'en fra Per Bach film kun med optagelser fra DM 6:  

 
 

                 

Forkører til Rally DM finalen 221011

Lørdag den 29. oktober har vi fået opgaven med at være forkører til Rally DM finalen i Herning, hvor start, mål og pauser er ved Messecenter Herning, samtidig med den store udstilling "Biler for alle". 2 ud af 14 hastighedsprøver køres også på Messecentrets område, så der bliver meget at se på for publikum. De øvrige hastighedsprøver køres i Herning og omegn. 
Læs mere på dette link, hvor der blandt andet er lidt omtale af Kirkeby Motorsport:


http://www.rallydm.dk/nyhed.aspx?ID=534

 

Supertæt finaleløb i Padborg 161011


Søndag den 16. oktober var det tid til finaleløbet i det jysk/fynske mesterskab i klubrally, som blev kørt i Padborg. 32 biler til start, heraf 9 i klasse 7, og denne dag var der kun en mission for os - fuld gas og fejlfri kørsel fra prøve 1 og så forsøge at komme foran Lars Hoffmann som vi inden start lå helt lige med i mesterskabet. 
 
Efter vi havde fået en god start på dagen (syntes vi selv) fandt vi ud af, at vi var kørt bagud med 4 sekunder på de første 2 hastighedsprøver – de andre i klassen gav da godt nok fuld gas fra start. Vi kom dog godt igen og ved pausen førte vi med 6 sekunder til Hoffmann. Men efter de 3 første prøver efter pausen er forspringet skrumpet ind til 2 sekunder – der bliver virkelig givet fuld gas fra den nærmeste konkurrent. Og sjældent at der har været så meget koncentration i Manta’en til et løb – det her skulle bare gerne lykkedes. 2. køreren er da også overbevist om, at pulsen flere gange i løbet af dagen har været over 170 ;-), måske pulsmåleren skal med næste gang.  
 
Med 2 prøver tilbage og kun 2 sekunders forspring – som jo er ingenting i klubrally, så kan alt ske. Og det gør det så desværre – vores nærmeste mesterskabskonkurrent Lars Hoffmann slog desværre hul på gearkassen på et ujævnt sted på prøve 7, og før start på prøve 9 må de udgå af løbet. En lidt ærgerlig afslutning på både løbet og mesterskabet, da vi kunne have stået til sidst og haft en mester som havde vundet med måske bare 1 sekund – det finder vi så aldrig ud af nu. Så JFM guldet gik til Manta'en med Kirkeby/Alverljung endnu engang, og vi vandt også løbet generelt – så en helt perfekt søndag ;-)    
 
Mon ikke der er lagt i kakkelovnen til os til DM finalen, der køres i Hjørring lørdag den 12. november. Vi tror og ved der er en del der gerne vil give os baghjul den dag ;-)

 
Rallyhilsen fra

 
Michael Kirkeby / Lars Alverljung
                 

Spænding ved JFM 5 i Vejen 091011

Efter vi udgik med defekt ved JFM 4 i Odense var det nu tid til revanche ved JFM 5 der blev kørt i Vejen søndag den 2. oktober. 14 hastighedsprøver ventede forude og som sædvanlig var der konkurrence fra de nærmeste forfølgere i klasse 7 i det jysk/fynske mesterskab i klubrally. Inden dagens løb var vi placeret på en 3. plads – noget vi meget gerne ville forbedre.  
 
Vi kom godt fra start og Michael fik lynhurtigt vænnet sig til den nye og lidt anderledes gearkasse, som blev monteret torsdag aften før løbet. Den gamle gearkasse havde udstået værnepligten efter 15 år i Manta’en og trænger nu til en renovering. Vi hentede undervejs lidt sekunder på den JFM førende, og lå ved den anden pause godt placeret på en første plads i klassen nogle sekunder foran. Så der blev givet fuld gas efterfølgende, og vi fik da også at vide at det var dagens hurtigste tid på flere af hastighedsprøverne ;-) Men åbenbart ikke godt nok, da en af konkurrenterne kom snigende bagfra og til sidst snuppede 1. pladsen fra os med kun 3 sekunder ;-) Godt kørt Niels Jørgen i Manta Magic !!    
 
Vores nærmeste konkurrent i mesterskabet – Lars Hoffmann havde vi heldigvis fået kørt ned på en 3. plads, så nu var vi med i kampen igen ;-). Desværre måtte Lars ved mål lide nøden at blive udelukket pga. af nedslidte dæk – træls for ham, men sådan er motorløb desværre også !. Nu er fakta, at vi er 2 teams der står helt lige i mesterskabet før det sidste løb i Padborg – ved faktisk ikke hvornår det sidst er sket, men vi kommer for at give fuld gas og så må vi se om det rækker til at vinde mesterskabet. Ønsker god kamp til Hoffmann & Co. ;-)

 
Vi ses i Padborg.
 
Rallyhilsen fra
 
Kirkeby/AlverljungBlandede følelser ved JFM 4 i Odense 050911
 
Efter en længere løbspause hen over sommeren var det nu blevet tid til, at Manta’en igen skulle luftes på rallyprøverne. Så lørdag den 3. september gik det mod Odense og 4. afdeling af det jysk/fynsk mesterskab i klubrally, 12 hastighedsprøver ventede forude, inkl. konkurrencen fra de nærmeste bejlere til mesterskabet i klasse 7, som vi før start kun førte med 5 point.
 
Som altid gik teknisk kontrol af bilen og licenskontrol perfekt, og efter koncentreret gennemgang af rutebogen med dagens hastighedsprøver, var vi nu klar til start. Dagens mission var enkel – vi skulle køre så hurtigt som muligt og fejlfrit ! Det gik så desværre galt allerede på prøve 1, hvor vi kørte for langt forbi en kegle og Michael måtte lave en superredning med håndbremsen – tidstab 5 sek. På prøve 2 gik det perfekt – supertid, men desværre havde vi åbenbart rørt en kegle undervejs så + 5 sek. Prøve 3 var på et asfaltværk – sjov prøve, hvor der blev givet fuld gas for at hente det tabte, men desværre kostede det også en snurretur på det meget glatte underlag og nyt tidstab. Men vi er sikre på at have den flotteste ”indflyvning” til mål, hvor alle 4 hjul var i luften på et meget ujævnt sted og Michael efterfølgende styrede i bedste ”svenskerstil” for at ramme ind mellem de 4 kegler i målfeltet. På de næste prøver får vi godt flow i bilen og kører også nogle af dagens hurtigste tider, men det rækker kun til en 3. plads ved pausen – 13 sek. efter nr. 1 i klasse 7.
 
Efter pausen er vi derfor opsat på at give fuld gas og hente de fornødne sekunder, selvom vi ved det vil være svært. Prøve 7 starter med godt flow og fart i bilen – MEN på vej ud på anden omgang på prøven kommer der en voldsom mislyd i transmissionen og der er ikke længere kontakt fra motor til baghjulene – lidt uheldigt i en baghjulstrækker. Løbet er desværre kørt for os og for første gang i de 5 år, hvor Lars har siddet i co-driver sædet, må Manta’en kaste håndklædet i ringen med en teknisk defekt. Gad vide om andre tunede rallybiler nogensinde har kørt mindst 60 rallyløb uden at udgå med teknisk defekt ???   
 
Men fakta er nu, at vi er røget ned på 3. pladsen i mesterskabet, så der skal gives fuld gas ved de sidste 2 afdelinger af JFM som køres i Vejen og Padborg. Men alt kan jo ske i motorsport, så intet er afgjort før alle er kørt i mål ved den sidste afdeling ;-).
 

Rallyhilsen fra

Michael Kirkeby/Lars Alverljung


Link til TV Fyn fra JFM 4 i Odense: http://www.tv2fyn.dk/arkiv/2011/9/3?video_id=43878&autoplay=1 


 Manta’en afsted til 2 motorløb indenfor 4 dage

Først var det tid til det traditionsrige Landbobanken Rally Show i Ringkøbing som blev kørt den 2. juni, Kr. Himmelfartsdag og tilmed på en ny spændende og udfordrende bane. Manta’en var naturligvis klar, dog med en udskiftning i højresædet, da Michael’s kone Iben var med denne dag. Den normale 2. kører fik dog lov til at være med i bilen på præsentationsrunden, og Michael gav da også lige en ”omgang” undervejs til stor glæde for publikum og dagbladets fotograf, hvilket blev belønnet med et stort billede af Manta'en i fredagens avis. Link til billeder her: http://dagbladetringskjern.dk/ringkoebing/fotogalleri-rallysprint-i-gaderne
 
1. heat gav dog et fingerpeg om at der var nogle der ville køre stærkt denne dag, en placering omkring nr. 20 og med et tidstab på 10 sek. til dem som Michael gerne ville måle sig med, men der blev efter sigende også kørt lidt for publikumsvenligt. 2. heat blev slettet, da en lokal kører kørte galt på hastig-hedsprøven. Dette gav en længere afbrydelse i løbet, da det krævede en ambulance for at køre de implicerede til undersøgelse på sygehuset – heldigvis gik det ikke så galt for dem.
 
I 3. heat lykkedes det Michael at køre 7 sek. hurtigere end første heat, men de andre gav desværre også mere gas, så en placering som nr. 18 generelt og nr. 4 i klassen endte det med. De 18 bedst placerede skulle køre et såkaldt ”røverheat”, hvor den endelige vinder af rally showet skulle findes og Michael fik fornøjelsen af at starte først. Kort efter start på prøven breder en stank af benzin sig inde i bilen, og efter en omgang begynder den at sætte ud – den er simpelthen ved at køre tør. Michaels datter Line som var chefmekaniker denne dag, havde tanket bilen før finaleheatet, og desværre fået benzindækslet skruet skævt på, så benzinen væltede ud af bilen ved hvert venstresving – så hendes øgenavn ”GasoLine” passer jo meget godt ;-). Heldigvis betød det lille uheld ikke så meget, da det jo kun var et showløb.
 
Men et fint løb vores lokale klub havde fået stablet på benene og en rigtig god bane, hvor der skal arbejdes en del med rattet. Og så er det jo altid sjovt at køre på hjemmebane foran venner, familie, kollegaer m.m.

Den normale 2. kører i Manta'en havde ved det lokale rally show udstyret sig med både pressevest og kamera og brugte dagen på at tage lidt billeder, hvilket der kom følgende galleri ud af:
3. afdeling af jysk/fynsk mesterskab
3 dage efter løbet i Ringkøbing skulle Manta’en køre igen og heldigvis skulle der kun sættes 4 nye dæk på og en let vask, så var vi klar. Denne gang i Silkeborg, hvor der var 45 deltagere og heraf 8 i klasse 7. Udfra deltagerlisten så det ud til endnu en tæt kamp om placeringerne. 5 prøver skulle køres 2 gange.
 
Største problem før start var næsten det gode vejr – det ville blive rigtig varmt inde i bilen og motoren ville også få sin sag for, så det var den store test af det nye kølersystem Michael havde bygget på bilen.
 
Vi har fra start godt flow i bilen, men prøve 1 var ikke en optimal Manta/Kirkeby prøve, men kørte alligevel en ret god tid, velvidende at de hurtige i klassen kørte bag os. De næste 4 prøver køres perfekt uden vi kan sætte en finger på noget der kunne gøres bedre. Ved pausen var vi lidt spændte på at se midtvejsresultatet, 2 konkurrenter var desværre på det tidspunkt udgået med defekt – men blandt de resterende i klassen var der hård kamp. Vi var på 2. pladsen med 5 sek. til nr. 1 og med nr. 3 lige i nakken kun 2 sek. efter. Prøve 1 som ikke helt passede Manta’en koster dyrt, da vi taber 4 sek. til nr. 1 bare på denne prøve – ØV. Men positivt så fungerede den nye køler perfekt i det varme vejr og kunne fint holde motoren nedkølet.
 
Efter pausen hvor de 5 prøver ventede igen, var der kun en mission – ”fuld gas” og der blev også lagt ud med en flot gennemkørsel af prøve 6, men til stor overraskelse for os, var det desværre kun 1 sek. hurtigere end første gang prøven blev kørt. Så vidste vi godt at det ville blive svært at hente nr. 1 denne dag. På de sidste 4 prøver blev der kørt helt optimalt i Manta’en og et par af dagens hurtigste tider kom også i hus, men de sekunder vi taber på prøve 1/6 var dyre i den sidste ende. Så for tredje gang i år ender et JFM løb med meget tæt kamp om topplaceringerne i klasse 7 og generelt. Vi ender med Manta’en efter et fejlfrit løb på en 3. plads kun 2 sek. efter nr. 2 og 6 sek. efter nr. 1. At det så var en fransk bil med forhjulstræk der skulle bryde Opel dominansen i klubrally, tager jo nok lidt tid at komme over ;-). Men tillykke fra os til Lars og Marianne med sejren – nu har de kæmpet for det i 3 år, og tak for alle de kampe vi har haft indtil nu. Det tegner til at blive et spændende efterår med klubrally – og med en placering som nr. 1, 2, 3 i de første 3 løb, så holder vi stadig knebent føringen i mesterskabet. Manta’en får nu sommerferie, hvor det forhåbentlig lykkedes at finde dele til renovering af gearkassen, så den er klar når det går løs igen sidst på sommeren.

God sommer til alle fra Kirkeby Motorsport
 
Meget spændende 2. afdeling af JFM i Hjørring
 

Kun 6 dage efter generelsejren ved Mads Kjærs Mindeløb, så skulle Manta’en i aktion igen. Det var ved 2. afdeling af jysk/fynsk mesterskab i klubrally som blev kørt i Hjørring den 1. maj – KUN 235 km fra Ringkøbing, så en lille hyggelig søndagstur der startede MEGET tidligt morgen. Ved søndagens løb var der i alt 40 deltagere, heraf 10 i klasse 7. Der skulle køres 2 x 5 hastighedsprøver på i alt 25 km.

 

Med de deltagere vi skulle dyste mod, kunne vi godt se at det igen var fuld gas fra prøve 1, og efter at have set rutebogen igennem blev de fleste af prøverne kørt på velkendte områder – og igen med få kegler. Super hastighedsprøver de finder der oppe langt mod nord ;-) 
 

Vi var før start ikke helt motiveret i bilen – nok lidt på grund af den lange køretur. Men da hjelmene kom på hovedet, selerne spændt og startflaget gik, så blev der givet fuld gas og der var flow i bilen fra prøve 1 og dagens indtil da hurtigste tid var hjemme. De næste prøver giver også tider i top 3, dog er hverken chauffør eller co-driver begejstret for prøve 5, der kommer aldrig godt flow i bilen og 5 sek. er tabt til bedste tid. Ved pausen finder vi ud af de 5 sek. tabt tid betyder knapt så meget, når 2 af topholdene i klasse 7 kørte forkert på prøve 1 og fik mindst 1 min. straftid.

 

Vi når ikke at få pauseresultatet før vi kører ud på anden runde, men ved det er tæt i toppen. Første prøve efter pausen går perfekt lige indtil ca. 200 m før mål, hvor bilen pludselig går helt i stå – og usandsynligt heldigt rullede den lige nøjagtig hen til målfeltet, så vi kunne få en tid – med kun 12-14 sek. tidstab. Så Kirkeby var hurtigt ude i maskinrummet for at lede efter fejlen, men med kun simpelt værktøj er det svært at finde el-fejl. Fejlen blev ikke fundet, i stedet blev der lavet en alternativ strømføring, så der kom tænding på bilen igen og vi var stadig med i motorløbet. Så gik turen til Hirtshals for at køre 2 prøver, hvor der igen blev kørt nogle af de hurtigste tider, og retur til Hjørring hvor de 2 sidste prøver ventede. Dagens hurtigste tid på prøve 4/9 og så kom prøven som vi tabte stort på i første gennemkørsel – nu kendte vi i det mindste området, men henter kun 2 sek. og tabte igen 5 sek. til den hurtigste - den prøve passede bare ikke til Manta’en og Kirkeby.

 

Ved mål kan vi se os placeret på en 2. plads i klassen og nr. 2. generelt 23 sek. efter vinderen – den lokale og hurtige Kenneth Thomsen. Men en 2. plads er en stor sejr for os, når man ser på det problem der opstod på prøve 6 – det kunne være endt med ingenting eller en tidsstraf som havde sendt os ned på 6-7. pladsen.

Før Manta’en er klar til næste løb som er det lokale Rally Sprint i Ringkøbing venter der et større service på bilen, som omfatter nye bremser, ny kobling, renovering af gearkasse, og fejlfinding på hele strømnettet på bilen.

 

Vi ses til Landbobanken Rally Sprint Kr. Himmelfartsdag den 2. juni i Ringkøbing og til 3. afdeling af JFM i Kjellerup den 5. juni.


 

Super resultat ved Mads Kjærs Mindeløb

2. påskedag, mandag den 25. april skulle et af årets helt store slag stå i Lemvig ved Mads Kjærs Mindeløb. Løbet regnes for vel nok Danmarks mest prestigefyldte og største klubrally, hvilket hele 65 deltagere og heraf 18 i klasse 7 vist vidner om. I alt 9 hastighedsprøver på samlet 25 km skulle gennemkøres heraf 2 med rent grusunderlag.

 

Løbet har Kirkeby efterhånden været med til at dominere de sidste 10 år og det er ingen hemmelighed, at vi også havde plan om at blande os i topstriden ved dette års løb. Men det kunne vi se på startlisten, at der igen i år også var en del andre der gerne ville, så det var med at være skarpe fra start. 

 

Så igen i år var vi topkoncentrede om løbet og før start forsøgte vi at forberede os på hastighedsprøverne så godt som det nu var muligt – med den hårde konkurrence som der er ved løbet, så er der ikke plads til et eneste fejltrin fra hverken chauffør eller co-driver, ligesom rallybilen også skal være topklargjort hjemmefra, hvis man vil køre med om de øverste placeringer i løbet.

 

Selve løbet startede godt ud for os, med hurtigste tid på de 3 første prøver, så på trods af lidt nerver før start så lykkedes det at få godt flow i bilen allerede fra prøve 1 – og det er også nødvendigt ved løbet i Lemvig. Der var dog lidt panik da bilen før prøve 3 ikke ville starte, men med Michaels efterhånden 15 års erfaring med Manta’en fandt han ret hurtigt fejlen, som var en løs forbindelse til starteren – og så var vi kørende igen.

Ved pausen efter 5 prøver ligger det tæt i toppen, hvor vi fører med 3 sek. til nr. 2 og 5 sek. til nr. 3, så der skulle køres rigtig stærkt på de sidste 4 prøver efter pausen for at missionen om en topplacering skulle lykkedes for os. På 2. sidste prøve udgik den nærmeste konkurrent med et defekt bagtøj, men vi vidste der stadig var tæt kamp i toppen. Så der blev ikke sparet på hverken bil eller noget på de sidste 2 hastighedsprøver – tror nærmere de mange publikummer fik en god oplevelse ;-) Ved mål efter de 9 hastighedsprøver havde vi en idé om, at vi nok havde vundet motorløbet med en lille margin, og da resultatlisten kom op viste det sig at være med 7 sekunder til nr. 2, Lars Hoffmann i Peugeot 306 som er en af de normale slagsbrødre vi har i klasse 7 i jysk/fynsk mesterskab.

 

Men tak til Lemvig og Omegns MotorSport for endnu et fremragende arrangement, og vi skal nok passe på de store vandrepokaler, som vi nu har kæmpet for at få fingre i de sidste 6 år og naturligvis ikke afgiver frivilligt ved løbet i 2012 ;-)

 

Næste løb vi deltager i er JFM 2 i Hjørring søndag den 1. maj, hvor der igen kan forventes kamp til stregen.

Link til privatoptaget filmklip med Manta'en fra Mads Kjærs Mindeløb: 

http://www.youtube.com/watch?v=TDTLBAaXWm8 
 

 

Super sæsonstart 2011


Søndag den 27. marts gik starten på den nye sæson i klubrally. Randers var stedet, hvor det skulle ske og hele 53 deltagere havde tilmeldt sig 1. afdeling af det Jysk/Fynske mesterskab, heraf 12 i klasse 7 som vi deltager i. 5 hastighedsprøver skulle gennemkøres 2 gange.

 

Det var med spænding vi startede ud på den nye sæson, rygterne går jo om at folk har optimeret lidt hist og her på bilerne og så er der også kommet lidt nye kørere til – så egentlig lidt spændende, hvor vi selv stod i det spil med den trofaste gamle Opel Manta fra 1976 ;-)

 

Flere af prøveområderne har vi tidligere kørt ved løb i Randers, så det var med en vis ro i bilen, at vi startede ud på løbet. På trods af en længere vinterpause, så var der allerede fra hastighedsprøve 1 et godt flow i bilen og samarbejdet fungerede også super, så vi håbede da på at tiderne også var i den rigtige ende af feltet. Vi havde jo fornøjelsen af at starte først i klasse 7, så vi havde ikke så meget at måle os med, men ved pausen kunne vi se at det gik planmæssigt, hvor vi havde en føring på 8 sek. til nr. 2 og 9 sek. til nr. 3 – de første 5 biler lå indenfor 12 sekunder, så der var tæt kamp i toppen !

 

På prøve nr. 2 efter pausen får Michael skabt lidt øget spænding om resultatet, da vi ved en håndbremsevending på et smalt sted lige snitter en strafgivende kegle med bagenden – så det gav lige plus 5 sekunder på prøvetiden. Alt var nu åbent igen, da vi godt var klar over at de andre i klassen ville køre en hvis del ud af bukserne for at hente Manta’en. Så på løbets sidste 3 prøver var det nu nødvendigt for os, at holde et godt tempo i bilen og selvfølgelig undgå fejl – det lykkedes ret godt syntes vi selv og fik da hentet i alt 9 sekunder i forhold til første gang de 3 prøver blev kørt.

 

Men ved mål havde vi alligevel en fornemmelse af, at det kunne blive til alt mellem en 1. og 4. plads i klassen, da der blev kørt rigtig stærkt ved årets første løb. Så da resultatet blev hængt op var det med et smil på læben, at vi kunne se vi stod øverst på listen med kun 4 sek. ned til nr. 2 Michael Buchwaldt og 8 sek. til nr. 3 Lars Hoffmann. Tilmed blev vi også generelle vindere af løbet, så det endte med at blive en helt perfekt sæsonstart for Kirkeby Motorsport.    

 

Nu ved vi hvad der venter os fremover, så det tegner allerede nu til at blive en meget spændende og tæt sæson i klubrally i klasse 7 ;-)

 

Næste løb vi deltager i er Mads Kjærs Mindeløb i Lemvig, 2. påskedag mandag den 25. april.

 

Rallyhilsen

Michael Kirkeby/Lars AlverljungEn ny sæson venter lige om hjørnet

 

Man syntes lige bilen er kørt i garage fra sidste løb og så kommer den nye sæson pludselig snigende ind ad bagdøren. Der er dog ikke de store planer med Manta’en til den nye sæson – en vask, et stort service med bl.a. olieskift og check af bremser så er den vist klar til løb igen ;-) Man skal vist lede længe efter en mere pålidelig rallybil end Kirkeby’s Manta fra 1976.

 

Sæsonen starter onsdag den 16. marts i Skjern i samarbejde med Teknisk Skole, hvor vi lige skal køre et par gange på en klubrallyprøve i forbindelse med DASU/Dansk Metal Road Show, og da det jo er på vores hjemegn viser vi gerne flaget. Håber da også, at vi med vores tilstedeværelse kan fange nogle af de unge menneskers interesse, så de får lyst til at dyrke motorsport i en organiseret motorklub. Der forventes ca. 150 deltagere til arrangementet, hvor DASU (Dansk Automobil Sports Union) stiller med 2 klubrallybiler som eleverne på skolen, frit kan få lov at prøve på hastighedsprøven som Ringkøbing og Omegns MotorKlub (ROMK) står for på dagen.

 

Ellers går det i teamet for alvor løs igen søndag den 27. marts i Randers, hvor første afdeling af det jysk/fynske mesterskab i klubrally bliver kørt. Spændende hvad konkurrenterne har puslet med i vinterens løb og kommer der nye hurtige deltagere i klasse 7 i 2011? Vi er meget klogere efter årets første løb, som vi som altid ser frem til med spænding.

 

Rallyhilsen

Michael Kirkeby/Lars Alverljung

 

 

 Problematisk DASU finale i København

Lørdag den 20. november blev årets DASU mesterskab eller det uofficelle DM i klubrally kørt i københavnsområdet. Og naturligvis var vi som jysk/fynske mestre i klasse 7 klar til at tage kampen op mod sjællænderne. Der var i alt 68 biler til start, så vi vidste inden vi kørte hjemmefra, at der skulle gives gas og køres fejlfrit, hvis en topplacering skulle være inden for rækkevidde.

 

Der var afgang fredag over middag og turen mod hovedstaden foregik i regn, slud og sne, så vi var noget skeptiske med dækvalget, men vi håbede vejrudsigten med tørvejr lørdag ville holde. Efter overnatning ved familie i Vanløse var vi lørdag morgen klar til at køre de 15 km mod rallycentrum i Hvidovre og få bilen gennem teknisk kontrol og få udleveret rutebogen med hele 16 forskellige prøver. Der var vist lagt op til at samarbejde mellem chauffør og 2-kører skulle testes i dette løb – og det blev det også et par gange ;-)

 

Med spænding startede vi ud lige før middag og første prøve som kun lå 300 m fra start blev kørt med både kolde dæk og kolde bremser, så der skulle vi ikke satse noget og taber da også 3 sek. til de nærmeste konkurrenter – men nu var vi i gang. På prøve 2 sætter vi dagens hurtigste tid, men desværre var der en chikane der var så snæver, at det nærmest var umuligt at få den store Manta igennem uden at berøre keglerne og det gav også 10 sek. straftid. Desværre begyndte bilen at køre på 3 cylindre den sidste del af prøven. Michael vidste straks hvad der var galt og der blev flyttet rundt på en benzinslange som var kommet lidt for tæt på nogle varme dele. Det hjalp på de næste prøver, men på prøve 7 og 8 som lå tæt på hinanden blev motoren meget varm og igen med kørsel på 3 cylindre noget af tiden – ikke optimalt. Vi troede 10 km transportetape kunne køle motoren ned – men nej stadig 100 grader varm. Så fik lygtebommen skylden og de 2 midterste projektører blev afmonteret, så der kunne komme mere luft til motor/karburatorer. Det hjalp og prøve 9 og 10 blev kørt med fuld gas – endelig fik vi fornemmelsen af at det gik den rigtige vej. Ved pausen kunne vi høre at de andre konkurrenter vi normalt kæmper med i JFM også havde deres at slås med, så det var kun den sjællandske mester Thomas Korgaard vi ikke helt havde styr på.   

 

Efter pausen var vi opsat på at nu skulle der gives gas, men vi var knapt kommet fra start på prøve 11, før vi var ved at fare vild på en stor kommunal oplagsplads, og det var kun med en fælles indsats i bilen, at vi ikke tabte meget tid der, desværre så begynder bilen pludselig at sætte ud når vi drejer til højre – nyt problem og absolut ikke hurtigste tid. Michael skal efter prøven endnu en gang i motorrummet og finder en løs forbindelse til tændingen, som det lykkedes ham at få repareret. Så før start på prøve 12 har vi igen fuld fokus på løbet - heldigvis, da prøven er lidt kryptisk. Vi kører den fejlfri og i en super tid, 2 andre rutinerede kl.7 konkurrenter kører en fejlbane og får straftid. På prøve 13 fik Michael mulighed for at ”danse” lidt med manta’en i nogle små snørklede passager – utroligt hvordan han kan smide den store bil rundt så let som ingenting, men kun en hurtig reaktion gør, at vi ikke passerer gennem målfeltet allerede på første omgang – så igen godt samarbejde i bilen.           

Prøve 15 ved NCC som på kortet så nem ud blev pludselig meget uoverskuelig, da vi kom ud til området og skulle køre til start. Store bygninger og grusdynger som der skulle køres rundt om i forskellig rækkefølge – 2. kørerens skræk, så der var lidt stress på. Men efter første omgang på prøven kom der lidt ro på i bilen, desværre så kommer vi lidt for stærkt, da vi skal mod mål og det glatte underlag kostede en tur i bakgear og lidt tidstab. Prøve 16 og 17 bliver kørt i nogle af dagens hurtigste tider, så vi vidste at en top 2 placering i klassen var hjemme, med de tidstab som de andre klasse 7 hold havde haft, men nok også at sjællandsmesteren desværre var lidt foran med de problemer vi havde haft undervejs.

 

Da resultatlisten senere bliver hængt op, er vi som forventet nr. 2 i klasse 7, 22 sek. efter vinderen. De 2 hurtigste i klasse 7 tager sig også af 1 og 2 generelt i løbet, så stort tillykke og tak for kampen til sjællænderne Thomas Korgaard/Bo Andersen i VW Golf.

 

Det var årets sidste løb for Kirkeby Motorsport, men igen en god sæson som endte med Guld i Jysk/Fynsk mesterskab i klasse 7 og Sølv i DASU mesterskabet i klasse 7. Tak til vore konkurrenter/venner i klasse 7 for god og fair kamp i 2010, håber vi ses igen i 2011 til en ny spændende fight ;-)

 

Tak for 2010 fra Kirkeby Motorsport


Michael Kirkeby/Lars Alverljung
 

 
 
 
Perfekt dag ved JFM Finalen i Vejen
 
Søndag den 17. oktober var det tid til 6. og sidste afdeling af det Jysk/fynske mesterskab i klubrally i Vejen. Mesterskabet var på forhånd sikret, så vi kunne køre frit, men da styrthjelmen kom på hovedet og vi var spændt fast i bilen, så var der alligevel kun en vej frem og det var fuld gas !!. Det er vel det med cirkus hestene og manegen ;-)
 
Vi starter lidt langsomt og taber 2 sek. på den første prøve og netop til vores mærkerival og nærmeste konkurrent Niels J. Jørgensen i Opel Manta, så efter de tætte opgør vi har haft i år indtil nu, så er der nu dømt fuld gas !
Vi får fart i Manta’en og kører de næste prøver i perfekt stil, desværre udgår Niels J. og Michael Buchvaldt i Ascona begge midt i løbet med teknisk defekt, så sejren lå derefter lige til højrebenet :-) Dog med Lars Hoffmann i Peugeot 306 GTI lurende lige om hjørnet…
 
I løbets sidste halvdel prøver vi at køre med hovedet, men til tider bliver der nok kørt lidt for bredt til stor glæde for publikum ;-) Vi holder dog skansen til mål og vinder generelt med 20 sek. til Lars Hoffmann, så en generel sejr i løbet og Guld i jysk/fynsk mesterskab er i hus. Perfekt sæson indtil nu for Kirkeby Motorsport.
 
Rally Hilsen fra
Michael & Lars
Spænding ved 5. afd. af JFM klubrally i Grindsted 051010
 
Efter en længere rallypause, så var både Manta’en og de 2 ombord klar til rally i Grindsted søndag den 3. oktober, hvor 5. afdeling af det jysk/fynske mesterskab i klubrally skulle afvikles.
 
Med 2 løb tilbage og med kun ét point forspring til nr. 2 i mesterskabet, så var det helt sikkert at der skulle gives fuld gas fra hastighedsprøve 1. På trods af en del nervøsitet, så lykkedes det helt fantastisk for os at sætte dagens hurtigste tid på prøve 1 og det var guld værd senere ;-)
 
Prøve 2 går også perfekt med ny hurtigste tid, så på trods af en løbspause er vi hurtigt i gear igen – men det ændrer sig på prøve 3…. En lidt skjult indkørsel ved en hæk voldte os store problemer – og det var kun held at vi ikke skulle i bakgear, men vi taber ca. 5 sek. på den prøve. Prøve 4 er med lidt grus og der bliver givet gas, med Manta’en i perfekt sidelæns stil – ny tid i toppen. Prøve 5 før pausen er absolut ikke en Manta prøve, da der er vendinger på smalle veje, hvor Michael kæmper det bedste han kan bag rattet, men desværre vælter vi en kegle og får 5 sek. straf.
 
Ved pausen er vi bagud med 3 sek. til Niels J. Jørgensen i en tilsvarende Opel Manta og her erfarer vi også at den nærmeste konkurrent til mesterskabet var udgået, så kunne vi vinde løbet ville det jysk/fynske mesterskab være i hus, på trods af der mangler et løb. Men på den anden side skulle vi også køre med hovedet, så vi var sikre på at komme helt til mål for at score meget vigtige point til mesterskabet – svær balancegang når man snakker motorsport.  
 
På alle 5 prøver i 2. gennemkørsel har vi et super flow i bilen og forbedrer os  væsentligt i forhold til 1. gennemkørsel og henter en del sekunder, så vi er lidt spændte på slutresultatet. Vi er dog enige om at Niels J. Jørgensen skulle køre en vis del ud af bukserne for bare at køre lige op med os. Det gjorde han så også, da vi ved mål erfarer at vi har kørt fuldstændig samme løbstid. Nr. 1 og 2 i klasse 7 er kommet i mål på 24:19 – så er der tale om meget tæt og spændende motorløb.
Men da vi havde hurtigste tid på prøve 1, så ender vi som vindere af et vanvittigt tæt race – og som en lidt uventet sidegevinst, så kom det jysk/fynske mesterskab også i hus, da vi fik 20 point på mesterskabskontoen, og nu ikke kan indhentes.
Så det var en helt perfekt ”søndagsudflugt” for de 2 i Manta’en, som nu kan se frem til at køre frit til finaleløbet i det jysk/fynske mesterskab der køres i Vejen den 17. oktober. Men mon ikke det ender med, at vi alligevel vil prøve at køre med i den sjove ende af resultatlisten ;-)
 
Rally Hilsen fra
Michael & Lars

Så er vi klar til efterårets spændende løb i klubrally 160910
 
Efter et afbud til JFM 4 på Fyn før sommerferien pga. dødsfald i teamets familie, så er vi nu klar til at give den fuld gas i efterårets løb som starter med JFM 5 i Grindsted den 3. oktober og JFM Finalen den 17. oktober i Vejen. På trods af vi mangler et løb i år,  så fører vi stadig JFM men kun med et point ! Så det bliver en spændende afslutning. Efter JFM løbene så venter de traditionsrige Smederally i Kjellerup den 23. oktober og Herregårdsløbet i Hobro den 14. november. I Kirkebymotorsport ser vi frem til et efterår med fuld fart i Manta'en. Vi ses derude :-)

Rally hilsen fra
Michael og Lars
 
3. afdeling af JFM klubrally i Hjørring 090510
 
Søndag den 9. maj var vi lige på en lille udflugt til Hjørring (230 km nord på) for at deltage i Ford Klubrally, som var 3. afd. af det jysk/fynske mesterskab i klubrally – 34 biler tilmeldt og 8 deltagere i klasse 7. 10 hastighedsprøver i alt.
 
Med en dugfrisk generel- og klassesejr i bagagen fra sidste søndag i Padborg, så glædede vi os til løbet i Hjørring, hvor der plejer at være super gode hastighedsprøver og styr på tingene – det var der også i år, så det var igen værd at køre langt efter !
 
Vi starter ud på løbet med lidt spænding, da vi udfra rutebogen kan se at der i løbet af dagen venter prøver, som sætter store krav til samarbejdet mellem chauffør og co-driver, hvis der skal køres top 3 tider hjem.
På prøve 1 starter vi med god tempo og snupper dagens hurtigste tid – så er vi i gang !. Prøve 2 og 3 var på papiret lidt spændende, men med godt samarbejde i bilen, så bliver de kørt rigtig godt og med god fart. Prøve 4 og 5 i Hirtshals er gamle kendinge, så vi kvitterer med dagens hurtigste tid på begge prøver. Ved pausen fører vi klasse 7 med 20 sekunder til Lars Hoffmann, som også er nærmeste konkurrent i det samlede mesterskab.   
 
Efter pausen venter 2 nye prøver og 3 gengangere fra første runde. Første prøve er på området ved Hjørring Renseanlæg og ser lidt spændende ud på papiret, ved fælles hjælp i bilen finder vi den rigtige rute rundt blandt bygninger og div. tanke og ved mål på prøven får vi at vide at vi har kørt hurtigste tid – super. Næste prøve er dagens skræk for co-driveren – en kæmpe stor kommunal materielgård, hvor der skal findes rundt mellem bygninger og alt mulig andet udstyr. Skrækken viser sig også at være velbegrundet, da co-driveren taber tråden et kort øjeblik og vi lige må holde stille et par sek. for at orientere os, heldigvis var chaufføren rimelig skarp så vi kom på ret kurs igen, dog ikke med en supertid for denne prøve. De næste 3 prøver er kørt før på dagen, så dem har vi helt styr på og sætter dagens tid på alle 3.
 
Ved mål vinder vi klasse 7 med 31 sek. til nr. 2 og vinder også løbet generelt, så en perfekt søndag for Kirkeby Motorsport på udflugt til det nordjyske.    
 
 
2. afdeling af JFM klubrally i Padborg 020510
 
Søndag den 2. maj gik turen mod Padborg for at deltage i Super Dæk Service løbet, som var 2. afd. af det jysk/fynske mesterskab i klubrally – mærkeligt nok var der i år kun 32 biler tilmeldt og kun 4 i klasse 7, det er vist mange år siden der har været så få biler til start – ellers et godt motorløb med i alt 14 hastighedsprøver.
Efter vores lidt kedelige exit med afkørslen ved Mads Kjærs Mindeløb, skulle vi lige i gang igen og se hvordan Manta’en kørte efter den var blevet rettet op. Vi fandt hurtigt ud af, at Manta’en kørte som den altid har gjort og samarbejdet i bilen fungerede også perfekt fra prøve 1, så med dagens hurtigste tider på de første 6 prøver var vi da kommet godt i gang. På prøve 7 som var den sidste inden pausen døjer vi med en varm motor og prøven bliver kørt med en motor der kun kører på 3 cylindre – ikke optimalt !. Men stadig 2. hurtigste tid på prøven.
 
Ved pausen har vi et komfortabelt forspring til de øvrige i klasse 7 og fører med 19 sekunder, desværre har vores nærmeste konkurrent, som vi havde set frem til en god dyst mod fået problemer med servostyringen og de vælger på de sidste 7 prøver at køre max.tider for at få gode mesterskabspoint med hjem. Vi sænker herefter tempoet en lille smule for at skåne motoren og undgå at køre den alt for varm, da der er meget kort afstand mellem prøverne og ikke mulighed for at køle den ned. Men det giver stadig fine tider og i mål vinder vi klasse 7 med 44 sek. og løbet generelt, så en helt perfekt weekend for Kirkeby Motorsport.    
 
Næste løb er 3. afdeling af JFM som køres i Hjørring allerede den 9. maj – forhåbentlig med ny køler monteret, så vi er ovre varmeproblemerne.

Mads Kjærs Mindeløb i Lemvig 5. april 050410
 
Så er et af årets mere vigtige løb blevet kørt – det traditionsrige Mads Kjærs Mindeløb i Lemvig som altid afvikles 2. påskedag med sædvanligvis rigtig mange deltagere og i år var ingen undtagelse, da der var tæt på 70 tilmeldte.
Med Kirkeby’s 3 sejre i løbet og efter 2. pladser de sidste 5 år, havde vi en plan om, at det måske var i år Henrik Iversen, Ikast skulle væk fra tronen, som han jo har siddet trygt på i 5 år. Men med 18 biler i klasse 7 og mange farlige konkurrenter kunne vi godt se, at der var flere som ville byde ind på en topplacering.
 
Så ikke uden grund at der var en del spænding på før start for de 2 i Manta’en, men endelig blev det starttid for os og den vigtige prøve 1 kører vi i dagens hurtigste tid sammen med Iversen. Nu er vi i gang og nerverne er kommet lidt i ro, så nu kan hastighedsprøverne bare komme an :-)
Prøve 2 som er identisk med hastighedsprøven fra 2009 køres også i fin stil – MEN på udkørslen mod mål har vi nok lidt for meget fart på, og en ellers perfekt opvisning i sidelæns kørsel ender brat i en høj kantsten. Med en smadret fælg og en bagbro der er blevet rykket 3-4 cm til højre er vi desværre nødt til at kaste håndklædet i ringen og sige at der var så slut på dette løb. Et ærgerligt exit på et løb, som vi hvert år ser frem til at deltage i med super gode prøver, perfekt tidsplan og sekundtæt fight med de andre klasse 7 deltagere.
 
Kirkeby har dog næsten indrømmet, at det nok var en af de mere sjældne kørefejl fra ham der var skyld i uheldet - med det resultat at det er første gang i mere end 5 år, at Manta’en må forlade et motorløb før målstregen er nået.
Men stort tillykke til Henrik Iversen med den 6. sejr i træk, og mon ikke vi sammen med flere klasse 7 konkurrenter gør et nyt forsøg næste år på at nappe titlen.
 
Nu venter der en del timer på værkstedet med at få Manta’en rettet op igen, men heldigvis er der næsten en måned til næste løb, som er 2. afdeling af JFM i klubrally i Padborg den 2. maj.
 
1. afdeling af JFM i klubrally i Randers 280310
 
Så blev det sæsonstart – så søndag den 28. marts var der afgang mod Randers med Manta’en på traileren, hvor 1. afdeling af det jysk/fynske mesterskab i klubrally ventede forude. 50 biler til start heraf 12 i klasse 7, og på deltagerlisten kunne vi godt se, at der var budt op til dans allerede her ved første løb.
 
Vi kommer lidt sløvt fra start og taber 7 sek. til den førende, bare på de 2 første hastighedsprøver, så der evalueres lidt i bilen og der er enighed om at vi skal et gear længere op koncentrationsmæssigt. Det lykkedes også og ved pausen fører vi klassen med kun 4 sek. Så nu ligger presset på os, hvor vejret så tilmed er blevet lidt ustabil med regnbyger, som vi af bitter erfaring fra samme løb i 2009 ved kan ødelægge et helt rally, hvor vi tabte 26 sekunder på bare én hastighedsprøve.
Men deltagerne i klasse 7 kører i år heldigvis under samme vilkår, da alle rammes af de regnbyger der dukker op, og på de 5 prøver efter pausen går det perfekt i Manta’en uanset om det er tør eller regnvåd vej. Så ved mål kan vi se frem til en super sæsonstart, hvor der er max. point på kontoen i JFM og en generel 1. plads med hjem.
 
Nu venter så Mads Kjærs Mindeløb i Lemvig 2. påskedag, hvor der med 70 biler i alt og heraf 19 biler tilmeldt i klasse 7 venter et spændende opgør som vi ser frem til :-)                                              Tak til Finn Bojer for billeder
 
Sæsonstart 2010 220310

Så er der ikke lang tid til rallysæsonen starter - vores første løb er søndag den 28. marts i Randers hvor vi kører første afdeling af det jysk/fynske mesterskab i klubrally. Der er i alt 50 biler til start, heraf 12 i klasse 7 hvor vi deltager. Manta'en har fået et større eftersyn og ifølge Kirkeby er den nu tæt på, at være fit for fight. Mere følger efter løbet. I disse moderne tider er vi som noget nyt, nu også at finde på facebook - søg efter Kirkeby Motorsport og meld dig ind i gruppen.

 
Isbaneløb på Ringkøbing Fjord 140210

Selvom Manta'en er i vinterhi, kom der pludselig lidt hektisk aktivitet på værkstedet, da der opstod en mulighed for at låne nogle rigtige rally pigdæk til is. Efter vi begge havde hjulpet som officials ved ROMK's isbaneløb hele lørdag skyndte Michael sig hjem, og fik Manta'en gjort klar, så vi søndag den 14. februar kunne stille til start ved isbaneløbet - med rally pigdæk.  Det var lidt en oplevelse at prøve samme dæktype, som benyttes ved bla. VM i rally i Sverige - der var helt utroligt bid selv på ren is. Michael fandt hurtigt ud af hvordan der skulle køres og det gik for det meste sidelæns :-), men det kunne ikke ses på tiderne hvor Michael til sidst stod for weekendens 5 hurtigste tider efter kun 6 forsøg.  

Herregårdsrally i Hobro
 
Søndag den 8. november skulle årets sidste rally køres i Hobro, og det var finaleløbet i Speed Nord mesterskabet med Motorsport Nordjylland som arrangør. 47 deltagere i alt, heraf 12 i klasse 7. Vi lå før løbet godt placeret i mesterskabet og skulle kun bruge få point for at det var sikret – men i motorløb kan alt jo ske og man skal helt til mål for at vinde.
 
Løbet i Hobro blev afviklet både som orienteringsløb og klubrally. Man havde så valgt at klubrallykørene skulle køre samme rute som deltagerne i orienteringsløb – godt tænkt fra løbsledelsen, så kunne de jo nøjes med en rutebog !. Men 2. køreren i klubrally, kom så pludselig på helt uvant arbejde med at holde styr på triptælller, tulipaner (ruteforløb), engelske pile og tidskontroller. Efter kun 10 km transportrute gik det da også helt galt for Manta’en og 3 andre rallyhold, hvor der blev kørt på kryds og tværs i en lille nordjysk by for at finde den rigtige vej – til stor morskab for den lokale købmand som hurtigt var ude med kameraet :-) Ruten blev dog fundet og langt om længe var vi fremme ved hastighedsprøve 1, som jo var det vi var kommet for – at give fuld gas :-) Prøven blev kørt i dagens hurtigste tid – så var vi i gang ! Prøve 2 lige om hjørnet – igen fuld gas og ny hurtigste tid. Så var det tid til lidt stifinderkørsel igen for at finde prøve 3. En velkendt hastighedsprøve dukker op, så nu skal der køres sidelæns :-) Michael nævner undervejs at det er en perfekt prøve - der bliver næsten også kørt mere sidelæns end ligeud :-) - især på strækningen mod mål, hvor manta’en kører ”skrålæns” over 200 m omkring en stor fabrikshal. Godt nok fik vi ikke hurtigste tid – men publikum fik vist en oplevelse og vi fik tomlen op :-) Sjovt !. Som sidste prøve før pausen ventede Nysum banen – kendt fra Zulu Djævle Ræs i fuld længde, så co-driveren fik besked på at tælle omgange og ellers holde sig fast – ny hurtigste tid ! Tror Kirkeby skal være instruktør i Zulu Djævle Ræs næste år – den bane har han bare helt styr på !!
 
Efter pausen venter de samme 4 prøver og efter at have forsøgt med orienteringsløbet i første gennemkørsel, finder vi nu nogle lidt kortere ruter til hastighedsprøverne, som de øvrige hold i klasse 7. 60-70 km transportetape i en rallybil fra 76’ er absolut ikke nogen fornøjelse – komfort er jo ikke eksisterende :-) 
 
Første prøve efter pausen køres 2 sek. hurtigere end første gang. Efter prøven har Michael fundet en mislyd – et nymonteret motorophæng har ikke stået distancen, så motoren hænger næsten kun i et ophæng – lidt kritisk !. Men stadig fuld gas – det må holde eller gå i stykker, så prøve 6 køres i samme tid som første gang. På prøve 7 blev der igen kørt lidt publikumsvenligt og 1 sek. langsommere. Løbets sidste prøve på Nysumbanen som også var sidste hastighedsprøve i år blev kørt pefekt og vi tog dagens hurtigste tid med 2:14. Manta’en holdt til mål, så teamet endte som nr. 1 generelt i løbet og blev nr. 1 samlet i Speed Nord mesterskabet. Flot afslutning på sæsonen for Kirkeby Motorsport.

DM finale i Esbjerg
 
Lørdag den 31. oktober var det tid til DM finalen i klubrally som blev kørt i Esbjerg med Bramming Motor Club som arrangør. 45 deltagere i alt, heraf 8 i klasse 7.
 
Så nu var det dagen hvor Danmark’s bedste klubrally kørere skulle findes, og med en titel som jysk/fynsk mester 2009 i klasse 7, så var der da lidt forventninger til løbet. Dagen starter ud som alle andre motorløb, hvor man prøver at gøre modstanderne lidt nervøse :-) Det lykkedes så ikke helt – de andre var også klar på at give fuld gas.
 
Fra start og på de første 2 hastighedsprøver finder vi ud af, at vi har gjort et lidt dårligt dækvalg til dagen. Det viser sig umuligt at køre varme i de ellers fine Pirelli rallydæk som vi satsede på, så efter prøve 2 skifter vi forhjul så der i det mindste er greb i forenden. Bagenden på Manta’en er lidt løs – nok til begejstring for tilskuerne, da der bliver kørt lidt for sidelæns til tider :-) Men helt skidt er det dog ikke, da vi ved pausen fører med 2 sekunder over Niels J. Jørgensen/Heidi Knudsen også i Opel Manta, så der er spænding på !
 
De sidste 6 hastighedsprøver venter og vi ved det bliver en hård kamp at holde 1. pladsen med den dækmontering vi har valgt. Vi starter da også med at tabe 5 sek. på den første prøve efter pausen, så der hang vi lidt med hovedet. De næste 3 hastighedsprøver blev kørt i perfekt stil og alle i nøjagtig samme tid som Niels J./Heidi, så før de sidste 2 prøver var vi stadig bagud med 3 sek. Nu blev alt satset det var jo DM der blev kørt om, så Michael brugte Manta’en på ondeste vis, og det gav så 1 sekund på 2. sidste prøve. Før start på sidste prøve var de kolde facts, at vi skulle køre 3 sek. fra Niels J. Der var super koncentration i bilen og Manta’en blev igen mishandlet på det groveste, men tiden på prøven var 3 sek. langsommere så vi taber løbet med 5 sek. – troede vi !.
 
Efter vi er kommet til mål og bilen er kørt i parc fermé erfarer vi, at Niels J./Heidi har væltet en kegle og fået 5 sek. straf. Så nu har vi pludselig begge helt samme køretid – helt utroligt resultat! Når 2 biler har samme tid, så er det tiden fra prøve 1 der er tællende og der var vi desværre 2 sek. for langsom.
 
Så DM Sølv til Kirkeby Motorsport efter en fantastisk tæt finale, som nok bliver husket et par år frem :-). Tak til Bramming Motor Club for et meget flot motorløb, hvor der var styr på ALLE detaljer !.   

 
Smederally i Silkeborg
 
Lørdag den 24. oktober var Manta’en og Michael/Lars afsted til det traditionsrige ”Smederally” i Silkeborg som vi tidligere har vundet. Løbet talte som en afdeling af Speed Nord mesterskabet og på papiret så det ud til at blive en hård arbejdsdag – 65 biler til start og heraf 17 i klasse 7, hvor alle de hårde banditter var dukket op!
 
Så det var med med at give fuld gas fra start, hvis vi skulle være med i den sjove ende. Men vekslende vejbelægning – tør/våd og grus/asfalt gjorde det ekstra spændende for alle deltagere, vi kom dog godt fra start og kørte fornuftigt efter forholdene. Ved pausen efter 5 hastighedsprøver var vi på en delt 1.plads med 4 biler indenfor kun 2 sekunder – lidt spændende! Så de 5 hastighedsprøver der venter efter pausen - bliver der garanteret kørt fuld gas på fra alle i toppen. Efter de første 2 prøver bliver der flyttet lidt rundt på stillingen (få sek.) – men på prøve 8 udgår den førende Jesper Quist med en knækket trækaksel og Niels J. Jørgensen går i stå og taber 1 minut – så nu står kampen mellem Kirkeby og Iversen.
På trods af at Manta’en bliver kørt på perfekt vis de sidste 2 prøver, så mangler vi ved mål desværre 7 sekunder op til Henrik Iversen – men tæt kamp. Så en 2. plads i klassen og nr. 2. generelt var hvad vi fik ud af løbet. Absolut godkendt – efter en spændende rallydag !
Fik også kørt lidt point til i Speed Nord Mesterskabet, så vi nu ligger ret godt placeret på 1. pladsen.
 
Finaleløb i Jysk/Fynsk mesterskab i Varde
 
Søndag den 4. oktober var det tid til finaleløbet i Jysk/Fynsk mesterskab i klubrally. Løbet blev kørt i Varde og igen var det med et hårdt startfelt i klasse 7 der talte 11 deltagere og totalt 43 deltagere i hele løbet.
 
Heldigvis kunne vi køre ”frit” denne dag, da vi allerede havde sikret os mesterskabet ved sidste løb. Men når først styrthjelmen kommer på hovedet og der bliver startet op for Manta’en, så sker der et eller andet inde i bilen – og så bliver der pludselig kørt for at vinde !
 
Så vores planlagte ”søndagsudflugt” til Varde blev hurtigt afblæst og med dagens suverænt hurtigste tid på prøve 1 med hele 4 sek. til nærmeste konkurrent, var vi rigtig godt i gang. Vekslende vejrforhold med regnbyger gør det dog lidt spændende, så på prøve 2 får vi en stor dukkert i form af et tidstab på 10 sek.! Så nu tæller kun stramt speederkabel på de næste 3 prøver inden pausen. Det gav lidt bonus med fuld gas, så vi ved pausen fører med 2 sekunder ned til nr. 2, Lars Hoffmann og 13 sek. til nr. 3, Michael Buchvaldt.
Efter pausen og med 4 hastighedsprøver tilbage er det med 100 % attack - med kun 2 sek. til nr. 2 er løbet langtfra vundet, så Manta’en bliver styret på suveræn vis på prøve 6 og det giver dagens hurtigste tid med 3 sek. ned til Buchvaldt og hele 8 sek. til Hoffmann der ligger nr. 2. Så går turen den lange vej til hastighedsprøven ved Roust Spær og her mener Manta’en så pludselig, at der skal lidt spænding til – halvvejs på prøven begynder den at køre på 3 cylindre !!! Vi kommer i mål, men taber 6 sekunder til de nærmeste konkurrenter. Kirkeby kigger efterfølgende i motorrummet og finder hurtigt fejlen, hvor en nymonteret kølerslange har skubbet et tændrørskabel løs fra strømfordeleren.
 
Da vi føler os lidt pressede inden de sidste 2 hastighedsprøver, bliver disse kørt i højt tempo og med stor koncentration i bilen. Det giver bonus, da vi ved mål er 16 sek. foran nr. 2, Michael Buchvaldt og 17 sek. foran nr. 3, Lars Hoffmann.
 
Så en god rally dag for de 2 i Manta’en, der endte med en flot generel sejr efter et løb, der bød på gode hastighedsprøver og til tider ret spændende vej- og vejrforhold. Ved løbet var der også uddeling af mesterskabsmedaljer fra Dansk Automobil Sports Union (DASU), hvor der var guld til teamet :-).    
 
Nu venter så DM finalen der køres sidst i oktober i Bramming området.

Tæt Manta fight i Bramming ved JFM 8
 
Søndag den 13. september blev det endelig tid til at lufte Manta’en igen ved 8. afdeling af Jysk/Fynsk mesterskab i klubrally som skulle køres i Bramming. Med et hårdt startfelt i klasse 7 der talte 11 deltagere, så vi frem mod løbet – og især kampen mod den anden Opel Manta med den lokale Niels Jørgen Jørgensen bag rattet.
 
Da det snart er et par måneder siden vi sidst har kørt mesterskabsløb, så var vi noget spændte inden prøve 1, men vi finder hurtigt rytmen i bilen og er kun et sekund fra dagens hurtigste tid – så det er godkendt. De næste prøver er også meget tætte, og vi kan se at det er Niels Jørgen i den anden Opel Manta vi skal kæmpe med denne dag, godt efterfulgt af Esben Hegelund i sin lynhurtige BMW M3 med 300 HK. 
 
Ved pausen efter 5 prøver er der spænding på – vi er kun 2 sekunder fra førstepladsen – den anden Manta har taget teten og BMW’en ånder os i nakken kun 10 sek. efter. Så efter pausen skal der gives fuld gas.
 
På første prøve efter pausen taber vi uforklarligt hele 4 sekunder til den førende – selvom det føltes perfekt inde i bilen, så gik det åbenbart ikke stærkt nok, og nu bagud med 6 sek. Michael er derefter oppe i gear og Manta’en styres perfekt rundt på prøverne, men det lykkedes kun at hente 1 sek. på de næste 3 prøver, så inden sidste prøve mangler vi stadig 5 sek. op. På vej til sidste prøve får vi dog defekt – pludselig er der røg i kabinen, og et stop er nødvendigt. En kølerslange er sprunget og vi står ude midt på landet ! Måske der er lidt panik, men slangen bliver repareret med en del tape og drikkedunkene bliver tømt i køleren, så vi kan komme videre. Heldigvis var der en tankstation på ruten, så vi kunne få fyldt vand på igen inden sidste prøve.
 
Sidste prøve bliver kørt og vi mister 3 sek. til nr. 1, men efter en lidt hektisk afslutning er vi i mål og ender dagen som nr. 2 i klasse 7 og nr. 2. generelt – kun 8 sekunder bagefter !.
 
Det bedste ved dagen var, at de 15 point vores 2. plads indbragte, sikrer at vi igen i år - på trods af vi stadig mangler finaleløbet er:
 
JYSK/FYNSKE MESTRE I KLUBRALLY I KLASSE 7
 
Tusind tak til Bramming Motor Club for et flot arrangement. Rigtig gode hastighedsprøver, perfekt tidsplan og godt vejr :-)

Perfekt rallydag i det sydfynske
 
Søndag den 21. juni var Manta’en med Michael og Lars på en længere udflugt til det sydfynske, nærmere bestemt området omkring Hårby for at køre 6. afdeling af det jysk/fynske mesterskab i klubrally. Afgang kl. 06.30 - lidt tidligt en søndag morgen, især for den yngre generation af Kirkeby support som var med denne dag – men de holdt godt ud ;-).
 
Løbsområdet vi skulle køre i var helt nyt – Kirkeby har ellers en god hukommelse efter rigtig mange år i rallysporten, men her var det lykkedes for løbsledelsen at finde 6 helt nye hastighedsprøver, som ikke er kørt i JFM klubrally sammenhæng tidligere. Efter gennemgang af rutebogen kunne vi se at prøverne var rimeligt åbne og sikkert også med lidt fart på – et par deltaljer til 2-køreren var der også blevet plads til, så før start tegnede det til et godt motorløb.  
 
I klasse 7 så det som sædvanlig ud til, at flere hold havde budt ind på en topplacering før start, så vores målsætning var som altid fuld gas fra prøve 1. De værste rivaler startede så prøve 1 med at samle lidt kegler ind og da de ”kun” giver 5 sek. straftid pr. stk., så kom vi godt fra start uden kegler og var nu i tæt kamp med Lars Hoffmann i hans rigtig hurtige Peugeot 309 GTI. De 2 første prøver bliver kørt i samme tid og så taber vi 2 sek. på prøve 3, men henter lidt igen, så vi ved pausen står helt lige med Lars i nøjagtig samme tid. Desværre må en af de hurtige i klasse 7 - Michael Buchvaldt i Opel Ascona kaste håndklædet i ringen allerede efter 3 prøver, da der er problemer med benzintrykket. Det andet Ringkøbing hold med Michael Petersen og Kalle Damgaard i Opel Ascona var efter 4 prøver kun 6 sek. efter Manta’en, men så blev de også ramt af ”keglefeber” og fik 5 sek. straf på både prøve 5 og 6.
 
Så velvidende at vi ved pausen står helt lige med Lars Hoffmann, skal der gives fuld gas, da vi mindst skal finde 1 sek. for at være sikker på 1. pladsen i klassen. Det bliver en tæt kamp – Lars har fået rigtig flot fart i 309’eren og der bliver givet og taget et sekund hist og her. Før prøve 11 er vi foran med 2 sek., men så sker katastrofen – den store sorte sky ovenover prøveområdet åbner sluserne for alvor. Absolut negativ stemning i Manta’en, da vi tidligere i år har tabt et motorløb på den bekostning – men heldigvis kom alle klasse 7 biler denne gang til at køre i regn. Vores nærmeste konkurrent Lars Hoffmann oversatser desværre i en nedbremsning til en slalom på de regnvåde veje og sætter dermed topplaceringen over styr på prøve 11, da teamet må indkassere en fejlbane og en stor tidsstraf – lidt ærgerligt for dem, da slutresultatet ellers kunne være blevet afgjort inden for få sekunder.
 
Vi holder skruen – eller bedre betegnet dækkene i vandet på den regnvåde prøve 11 og kører en fornuftig tid uden at risikere en afkørsel – 18 sek. langsommere end første gang !!. Den sidste prøve når vi at køre i tørvejr og sætter en rigtig god tid med endnu en sort sky med vand hængende over hovedet.
 
Så det var med stor glæde at vi ved mål kunne se, at vi havde vundet klasse 7 og løbet generelt efter en dag med hård kamp om sekunderne. Men alt gik som det skulle – bilen kørte igen uden problemer, gode dæk og perfekt samarbejde i bilen fra prøve 1.
Nr. 2 i løbet blev de lokale ærkerivaler Michael Petersen/Kalle Damgaard i Opel Ascona som blev flot nr. 2 i klasse 7 og nr. 2 i løbet generelt. Dejligt at Ringkøbing og Omegns Motorklub har styr på at køre klubrally ;-)
 
Tusind tak til KDAK Fyn for et godt arrangement. Rigtig gode hastighedsprøver, perfekt tidsplan og gode faciliteter – absolut værd at køre efter selvom der er langt fra Ringkøbing til Hårby.
Manta’en langt nord på og 4 dage senere på hjemmebane
 
Søndag den 17. maj var Kirkeby Manta’en med Michael og Lars på udflugt til det nordjyske for at køre 5. afdeling af det jysk/fynske mesterskab i klubrally – helt bestemt i Hjørring/Hirtshals området ca. 225 km hjemme fra Manta’ens værksted i det vestjyske ved Ringkøbing – en lang tur. Da turen startede allerede kl. 07.00 blev der uddelt lidt ”gabekort” undervejs, men godt 3 timer senere ankom vi til teknisk kontrol, som Manta’en efter et meget grundigt nordjysk check kom hel igennem…
 
Efter gennemgang af rutebogen kunne vi se lidt perfekt genbrug af prøveområder fra sidste år, så før start tegnede det til endnu et super motorløb i det nordjyske.  
 
I klasse 7 så det ud til at flere hold havde budt ind på en topplacering før start, så målsætningen var fuld gas fra prøve 1. Men efter de første 3 prøver kan vi godt se at den lokale rallyhelt Kenneth Thomsen i Opel Kadett GTE har en plan om at vinde på hjemmebane :-) Vi har tabt 1-2 sekunder ved ufrivilligt at køre lidt for meget sidelæns på en prøve - for høj fart :-) og taber også 1-2 sek., da den rigtige retning skal findes omkring en græsrabat på prøve 6, så ved pausen er vi på en godkendt 2. plads kun 11 sek. efter nr. 1. De samme 6 prøver venter efter pausen og der bliver givet fuld gas fra første prøve, men der bliver givet og taget, så selvom vi er 14 sek. hurtigere end i første gennemkørsel har lokale Kenneth kørt lidt hurtigere og vi ender med at mangle 17 sek. til førstepladsen. Men I det selskab der var til start i Hjørring er vi godt tilfredse med 2. pladsen generelt og nr. 2 i klasse 7 – det gav gode point i JFM mesterskabet, hvor vi nu ligger på førstepladsen.
 
Tusind tak til Hjørring Automobil Sportsklub for et super arrangement. Rigtig gode hastigheds-prøver, perfekt tidsplan og gode faciliteter – absolut værd at køre efter selvom der er m e g e t langt fra Ringkøbing til Hjørring.
 
Manta’en på hjemmebane
 
Torsdag den 21. maj var Michael og Manta’en i aktion på hjemmebane i Ringkøbing ved Landbobanken Rally Show, der var dog skiftet ud i højre sædet, da den normale 2. kører Lars Alverljung var med i løbsledelsen og havde travlt med andre opgaver på løbsdagen. Michaels kone Iben havde derfor overtaget posten som co-driver og det så ud til hun kunne lide det ;-).
Michael var i hård konkurrence på dagen, da der var hele 17 biler tilmeldt i klassen for gamle gruppe H biler fra 1600-2000 ccm. Så på forhånd ville 3. pladsen fra sidste års rally show blive ret svær at genvinde. Men fra start gav Michael gas og hans store rutine fra klubrally, med at køre ”meget” tæt på de forhindringer, der kan give store buler gav bonus, så han efter 1. heat var flot placeret som nr. 4 i klassen.
Der var på dagen lidt konkurrence med den evige rival Henrik Iversen fra Ikast, som havde budt op til dans via SMS og meldt hans pension hvis Kirkeby kørte fra ham. I heat 2 udgår en af de førende i klasse 5 desværre med defekt, så Michael er nu nr. 3 i klassen og flot placeret som nr. 12 generelt af de 45 biler til start – og kun 2-3 sekunder efter rivalen Iversen. I heat 3 tæller kun fuld gas, da de bedste 12 generelt kommer i superfinalerunden, men Michael laver en lille kørefejl og da de 12 bedste til finalen skal findes mangles der 0,2 sekund !! for at Manta’en er placeret i finalen. En af finaledeltagerne havde desværre/heldigvis motorproblemer så Mantaen og Michael røg med i finaleheatet på hjemmebane alligevel.
En flot motorsportsdag blev afsluttet med en 11. plads i finaleheatet og nr. 13. generelt blandt DK’s hurtigste rallykørere + en rigtig flot 3. plads i den store klasse for de gamle gruppe H biler og lige efter rivalen Iversen som blev nr.2. Vinderen i klasse 5 - Brian Johansen i Escort RS 2000 kunne ingen af Opel bilerne følge.
3 hektiske uger for Kirkeby Motorsport
 
De sidste 3 uger har budt på rally hver weekend, hvor Manta’en med Michael Kirkeby & Lars Alverljung ombord har været i Lemvig, Padborg og Vejen for at køre løb. Resultatmæssigt har det været OK. To stk. andenpladser generelt og en førsteplads generelt er det blevet til.
 
Mads Kjærs mindeløb 2. påskedag
Et af sæsonens vigtigste løb – Mads Kjærs Mindeløb i Lemvig, blev kørt 2. påskedag i utrolig flot forårsvejr, og med supergode hastighedsprøver som altid og så tilmed 5 km med favorit underlaget – GRUS. Et løb som de 2 i Manta’en hvert år satser stort på at vinde – Michael har tidligere 3 gange vundet løbet, men de sidste 4 år er det blevet til 2. pladser efter meget tæt kamp med Henrik Iversen fra Ikast.
 
Så I år skulle det være ;-) Til opgaven satsede vi på rigtige rally slicksdæk fra et stort engelsk dækfirma, som vi tidligere har testet med succes i efteråret. Så der var en del spænding på før start, de sidste års 2. pladser havde vi en idé om at veksle til noget bedre. Men efter de første par hastighedsprøver fandt vi ud af, at den gummiblanding vores dæk havde var for blød – dækkene blev alt for varme og mistede derfor vejgreb. Vi havde svært ved at matche Iversens tider, men kæmpede det bedste vi kunne – et motorløb er jo først slut når man er kommet helt til mål. Men vi måtte som dagen skred frem indse, at det var kampen om 2. pladsen vi var indblandet i og den fik vi så til gengæld kørt sikkert hjem – for femte år i træk !. Der var også arbejde med hjem til værkstedet, da vores varme dæk på anden sidste prøve fuldstændig slap vejgrebet, så vi røg sidelæns ind i en kantsten med høj fart. Det kostede en smadret fælg og bagbroen blev slået 2 cm ud af kurs. Kulmination på en dag som fra starten af ikke var vores – men Iversen har budt op til dans igen i 2010, og vi er klar !
 
3. afdeling af JFM i Padborg
Allerede søndag den 19. april gik det løs igen i Padborg - Michael havde haft en travl uge med at få Manta’en rettet op i bagtøjet, så den kørte ordentlig på hjulene igen. Med de deltagere der var tilmeldt i klasse 7 denne dag – så var det fuld koncentration fra prøve 1, desværre laver vi en lille fejl på prøve 2 som koster 8-10 sekunder og på prøve 6 mister vi igen lidt sekunder, da vi må en tur i bakgear. Padborg er et svært område at køre i, da mange af prøverne foregår på industriområder mellem store lastbiltrailere, hvor det kan være lidt svært at overskue den rigtige rute. Ved pausen kan vi se at de andre hold også har haft lidt besvær undervejs, men Michael Buchvaldt vores gode konkurrent har fundet ruten og fører klasse 7 med god margin, hvor vi ligger nr. 2 godt 30 sek. efter. Lidt sjovt så kører de 5 hurtigste biler i klasse 7 helt samme tid på en af prøverne – hvilket viser at der ikke er plads til at lave den mindste fejl.
Efter pausen venter de samme 7 hastighedsprøver, men vi er lidt hæmmet da de bagdæk vi havde monteret hjemmefra og som vi havde håbet der var 10-12 prøver i, allerede efter 7 prøver er slidt helt ned. Så på med andre bagdæk, men nu skulle der så til at køres lidt økonomisk med dækkene, så de kunne holde helt til mål – lidt en opgave når det er rally og der køres på tid ;-).
Men det lykkedes og vi kommer i mål på en 2. plads i klasse 7 og nr. 2 generelt kun 10 sek. efter vinderen Michael Buchvaldt i Opel Ascona, så et godkendt løb.
 
4. afdeling af JFM i Vejen
Kun en uge efter sidste løb skulle Manta’en i kamp igen ved 4. afdeling af jysk/fynsk mesterskab i klubrally, der blev kørt i Vejen området søndag den 26. april. Heldigvis skulle den gamle Opel kun have en vask, lidt mere benzin og nye friske dæk, så var den klar igen !. Det velkendte dækmærke vi havde kørt på i sidste sæson var monteret på bilen igen – så nu var der chance for vi kunne få ordentligt vejgreb. Vi var dog lidt spændte i klasse 7, da vi til løbet i Vejen havde fået selskab af en tidligere top DM rallybil - en ret potent BMW M3 med ca. 300 HK – en meget hurtig rallybil skal vi hilse og sige, men heldigvis var det første rallyløb de deltog i med bilen, så der var lidt indkøring, men på en af de sidste hurtige prøver fik de 2 kamphaner i klasse 7 - Buchvaldt og Kirkeby begge baghjul. 
Hastighedsprøverne der blev kørt i Vejen var fundet af et par lokale meget garvede rallygutter – og der var hastighedsprøver som tilgodeså hele rallyfeltet – små snørklede prøver til de ret hurtige prøver, og så var der undervejs også noget arbejde til co-driveren – faktisk et perfekt klubrallyløb. Så stor ros fra Kirkeby Motorsport til arrangørerne.
I Manta’en var det også en fornøjelse at deltage i løbet, da vi endelig kom godt fra start allerede fra prøve 1 og derfra så fungerede samarbejdet i bilen bare perfekt hele løbet. Vi stolede igen på dækkene og havde begge en stor lyst til for første gang i 2009 at vinde klasse 7, så da vi ved pausen lå nr. 1, blev det med fuld gas på alle prøver efter pausen og fik også indkørt flere af dagens hurtigste tider – så ved mål havde vi vundet klasse 7 og løbet generelt – rart at prøve igen ;-). Overtog også føringen i det jysk/fynske mesterskab – dog kun med et enkelt point !.
 
Næste gang Manta’en skal aktiveres er i Hjørring den 17. maj ved 5. afd. af JFM mesterskabet i klubrally og 4 dage senere går det løs ved det lokale Landbobanken Rally Show i Ringkøbing den 21. maj – Kr. Himmelfartsdag.
Klik her for at få dit eget GoMINIsite